Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku’nun ailesi Adalet Bakanı ile görüşmek istedi, polis kaldıkları otelden çıkmalarına izin vermedi 

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, bugün (24 Şubat) Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmek için bakanlığa gitmek istedi, ancak polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis, Doku ailesinin kaldıkları otelden çıkmasına izin vermedi. Medyascope’a konuşan Halit Doku, Adalet Bakanı ile görüşene kadar Ankara’da bekleyeceklerini belirterek, “Kızımıza ne oldu? Kızımın başına ne geldi, öğrenmek istiyorum” dedi. 

Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, geçen salı günü (22 Şubat) Ankara’ya geldi. Doku ailesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekilleriyle görüştü, Halkların Demokratik Partisi, (HDP) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin grup toplantılarına katıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmeden önce bakanlık binası önünde açıklama yapmak isteyen aileye dün (23 Şubat) polis müdahale etmişti. Adalet Bakanlığı’nın önüne gitmek isteyen aileye polis bugün (24 Şubat) yine müdahalede bulundu ve kaldıkları otelden çıkmalarını engelledi. 

“Kızımın başına ne geldi, öğrenmek istiyorum”

Medyascope’a konuşan Gülistan Doku’nun babası Halit Doku, üç gündür Adalet Bakanı ile görüşmek için beklediklerini ancak randevu taleplerinin henüz onaylanmadığını belirtti:  

“Biz kızımızı devlete, yurda teslim ettik. Kızımıza ne oldu? Kızımın başına ne geldi, öğrenmek istiyorum. Ortada iki yıldır bir can yok. Adalet Bakanı ile görüşmeden gitmeyeceğiz. Mevcut Adalet Bakanı bizim bakanımız değil mi? Eğer bizim bakanımız değilse, bakanımız kimse bizi ona yönlendirsinler.” 

“Yerlerde sürüklendik” 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşmeden önce bakanlık binası önünde açıklama yapmak isteyen aileye dün (23 Şubat)  polis müdahale etmişti ve aile gözaltına alınmıştı. Halit Doku, gözaltı sürecini “Polisler bize randevu alındı dedi ve biz bakanlığın önünde iki, üç saat bekledik. Daha sonra polisler bizi yerlerde sürükleyerek polis arabasına bindirdi” diyerek anlattı.  

“İki senedir ekmekle gözyaşını beraber yiyorum”

Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku ise Adalet Bakanı kendilerine randevu verene kadar Ankara’da kalacaklarını belirterek şöyle konuştu: “İki sene oldu, iki senedir ortada bir can yok. Kendinizi benim yerime koyun, ben anneyim, yüreğim yanıyor. İki senedir ekmekle gözyaşını beraber yiyorum. Benim kızım nerede, başına ne geldi? Kızıma ne olduğunu öğrenmek benim hakkım.”  

Dünkü gözaltına alınma sürecine ilişkin konuşan Bedriye Doku, bugün Adalet Bakanlığı’na gideceklerini ancak kaldıkları otelin kapısında bekleyen polislerin, bakanlığa gitmelerine izin vermediğini söyledi. Dünkü gözaltına ilişkin konuşan Bedriye Doku, “Biz bakanlık önünde iki, üç saat bekledik. Daha sonra polis geldi ve yerlerde sürükleyerek bizi zorla araca bindirdi. Daha sonra bizi hastaneye götürdüler. İki yaşlı insan ne yapabilir. Adalet Bakanı ile görüşmek istiyoruz, randevu verilene kadar gitmeyeceğiz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.