Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

17 yaşındaki A.E., kendisini taciz ettiğini söylediği Birdal Doğan’ı öldürdü – Muhtar Hasan Taş, “A.E. ‘Babanı öldüreceğim, benimle evleneceksin’ diye tehdit ediliyordu”

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde yaşayan 17 yaşındaki kız çocuğu A.E. iddiaya göre bir süredir, “Babanı öldüreceğim, seni keserim, benimle evleneceksin” diyerek kendisini rahatsız eden Birdal Doğan’ı (40) silahla vurarak, 28 Şubat 2022’de öldürdü. Medyascope’a konuşan Arpaçay İlçesi Kardeştepe Köyü Muhtarı Hasan Taş, yaşanan tacizi köylüler olarak bildiklerini söylerken Doğan’ın ailesinin, A.E.’nin ailesini ölümle tehdit ettiğini söyledi. 

kadın

Kars-Arpaçay’ın Kardeştepe Köyü’nde yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E. iddiaya göre, evli ve üç çocuk babası Birdal Doğan (40) tarafından, “Seni kaçıracağım, benim olacaksın, ya benim olacaksın ya da öleceğim, seninle evleneceğim” gibi cümlelerle tehdit ediliyor ve ısrarlı takip ediliyordu.

28 Şubat 2022’de sabah saatlerinde A.E., kendisini taciz ettiğini söylediği Birdal Doğan’ı köy meydanında babasının silahıyla vurarak öldürdü. Doğan olay yerinde vefat ederken A.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çocuk, Birdal Doğan tarafından taciz ediliyordu

Medyascope’a konuşan Kardeştepe Köyü Muhtarı Hasan Taş, “Taciz ve tehdit iddiaları doğru. Köylüler ve kızın öğretmenleri birkaç defa denk gelmiş. Durmadan kızı taciz ediyor, korkutuyormuş. ‘Babanı öldüreceğim, seni keserim, benimle evleneceksin’ diyormuş. Birdal Doğan’ın büyük oğlu ile bu kız aynı okulda okuyor” dedi.

A.E.’nin bir süredir okula gitmediğini anlatan Hasan Taş, “Kızın babası hayvancılıkla uğraşıyor. Kız da hayvanları suya götürürken, kız tehdit edildiği için babasının dededen kalma silahını yanında taşıyormuş. Olaydan bir gün önce Doğan kızın önünü kesip, ‘Seni kaçıracağım, götüreceğim’ demiş. Olay günü Doğan yine kızın üstüne gelince o da ateş ediyor” diye devam etti. 

Doğan’ın defalarca kez A.E.’yi kaçırmaya çalıştığını, A.E.’nin öğretmenlerinin de bunu bildiğini dile getiren Taş, “Babasını, annesini, karısını dinlemiyordu. ’Ölsem de onu alacağım, kalsam da onu alacağım’ diyordu. Durmadan tehdit ediyordu. Kızın ailesi perişan, ağlıyorlar. Doğan’ın ailesi ise kızın ailesini öldürmekle tehdit ediyor. ‘Siz bizim çocuğumuzu öldürdünüz, biz de sizden öldüreceğiz’ diyorlar” dedi.  

 A.E.’nin verdiği ifadesinde konuyla ilgili “Beni bir süredir rahatsız ederek, ‘Seni kaçıracağım, seninle evleneceğim’ diyordu. Bu lafları beni rahatsız ediyor ve korkutuyordu. Olay günü köy meydanındaki çeşmeye gittim. Evi karşıda olan Birdal Doğan, beni görerek yine aynı söylemlerde bulundu. Ben de üzerimdeki babama ait silahla kendisine ateş ettim. Amacım öldürmek değildi, pişmanım” dediği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.