Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan ve Putin’in telefon görüşmesinin ardından ilk açıklama

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Bir saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın paylaştığı açıklamaya göre iki lider görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını ele aldı. Kremlin’den paylaşılan açıklamaya göre ise Putin, Kiev’in askeri eylemlerine son vermesi ve Rusya’nın taleplerini kabul etmesi durumunda operasyonun durdurulacağını belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını ele aldı.

Erdoğan’dan çağrı

İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Ukrayna sorununun barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıya hazır olduklarını dile getirdi.

Acil bir genel ateşkesin siyasi çözüm arayışlarına fırsat vereceğini söyleyen Erdoğan, “Hep birlikte barışın yolunu açalım” çağrısında bulundu.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılması gerektiğini belirtti.

Açıklamaya göre, Ukrayna ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunun altını çizen Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.

Kremlin’den açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesinin ardından Kremlin Sarayı’ndan da bir açıklama paylaşıldı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin Erdoğan’a, Kiev’in askeri eylemlerine son vermesi ve Rusya’nın taleplerini kabul etmesi durumunda operasyonun durdurulacağını söyledi.

Açıklamaya göre operasyonun planlandığı gibi ilerlediğini söyleyen Putin, çözüm için Ukrayna ve yabancı partnerlerle diyaloğa hazır olduklarını dile getirdi.

Putin, çatışma bölgesindeki Türkiye vatandaşlarının tahliyesi için gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını da aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.