Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (7 Mart 2022): Rusya saldırılarında 25 çocuk öldü & Ayçiçek yağı paylaşımlarına soruşturma

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının 12. gününde sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edildi. Ukrayna’nın Kiev, Harkov, Mariupol ve Sum kentlerinden insani koridor açılacak. Birleşmiş Milletler’e göre Ukrayna’da 25’i çocuk en az 364 sivil hayatını kaybetti. Çatışmaların devam ettiği ülkede, sayının çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’de enflasyonun rekor kırmasının ardından yağ fiyatları ve stokları tartışılıyor. Sosyal medyada ayçiçek yağı stoklarının azaldığı yönündeki paylaşımların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şimdi güya bir gıda ürününde ‘eksiklik olacak’ diye sosyal medyada tahrik ederek, insanları marketlere dökmeye çalışarak, Türkiye içerisinde bir şeyi geliştirmek istiyorlar. Tarım Bakanımız açıklama yaptı. Öyle bir eksikliğimiz söz konusu değildir” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 45 sosyal medya hesabı hakkında işlem başlattı.

Gündem’de Şükran Şençekiçer’in konuğu Ümit Kumcuoğlu, dünyada ve ekonomide son gelişmeleri yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.