Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reha Erdem’in yeni filmi “Neandria”nın çekimleri başladı

Yönetmen Reha Erdem, yapımcılığını Ömür Atay’ın üstlendiği yeni filmi “Neandria”nın çekimlerine başladı. Çanakkale’de çekilecek film, çekim aşamalarında ekolojik sürdürülebilirliğe özen gösterecek.

Yönetmen Reha Erdem’in yeni filmi “Neandria”nın çekimleri başladı. Filmin yapımcılığını Ömer Atay, yürütücü yapımcılığını ise Serra Ciliv üstleniyor.

Filmde, Çanakkale-Kazdağları’ndaki Neandria Antik Kenti’nin yakınlarında, küçük ve yoksul bir köyde yaşayan Suna isimli genç kadının atletizm müsabakalarına hazırlanmasının hikâyesi anlatılıyor.

Film, Çanakkale’nin Kayacık Köyü’nde ve Neandria Antik Kenti’nde çekilecek.

Hedef sürdürülebilirlik

“Neandria” Türkiye’de ekolojik anlamda sürdürülebilir film girişiminde öncü olmayı hedefliyor.

Filmin setinde kullanılacak bütün kostüm ve malzemeler, çevreye duyarlı çözümler üreten kişi ve birimlerden karşılanacak, önceliği ise yerel üreticiler olacak. Bu özen, ulaşım ve konaklamada da gösterilecek.

Ayrıca filmin yapım süreci, bir belgesel filme de dönüştürülecek.

“Neandria” için oluşturulan “yeşil film” set ortamını gösterecek belgeselin yönetmeni ise Selin Bonfi.

Usta oyuncular ve yeni isimler buluşuyor

Filmin kadrosunda Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer ve Ayşegül Kopartan ile ilk oyunculuk deneyimleriyle Deniz İlhan ve rap müzisyeni İzzy İsmail yer alıyor.

Reha Erdem 1989’da “A Ay”, 1999’da “Kaç Para Kaç”, 2004’te “Korkuyorum Anne”, 2006’da “Beş Vakit”, 2008’de “Hayat Var”, 2009’da “Kosmos” (2009), 2013’te “Jîn”, 2013’te “Şarkı Söyleyen Kadınlar”, 2016’da “Koca Dünya”, 2021’de ise “Seni Buldum Ya!” filmlerini çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.