Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (109): Kaos GL’den Yıldız Tar ile Eskişehir Onur Yürüyüşü davası

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Kaos GL’den Yıldız Tar ile Eskişehir Onur Yürüyüşü davasını konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’nin birçok kentinde kadınlar ve LGBTİ+’lar, erkek şiddetine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı alanlara çıktı. İstanbul-Taksim’de 20. Feminist Gece Yürüyüşü düzenlendi.

19. İstanbul Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 46 kişiye altı ayrı dava açılmıştı. Davalardan biri 9 Mart’ta görüldü. Cihangir’de gözaltına alınan yedi kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması, dosyadaki delil eksiklikleri gerekçesiyle 21 Eylül 2022’e ertelendi.

1. Eskişehir Onur Yürüyüşü’nü hatırlarsınız, bizler de Eskişehir’deydik. Polis şiddetinin yoğun yaşandığı yürüyüşte 18 yaşından küçük 20’den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Yürüyüşte gözaltına alınan 16 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması 7 Mart’ta görüldü ve bir sonraki duruşma 26 Nisan’a ertelendi

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin HPV aşısının ulusal aşılama programına alınması talebiyle açtığı davada karar açıklandı. Mahkeme, “ücret iadesine” hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.