Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç yıldır maaşlarını alamayan Kayı İnşaat işçileri kazandı

Haber: Ufuk Çeri & Betül Gökce

Kayı Holding’in Cezayir’deki inşaatlarında çalışan ve üç yıldır maaşlarını alamayan 250’ye yakın inşaat işçisinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı. Kayı İnşaat’ın Gaziantep Şehir Hastanesi’ndeki hisselerinin Rönesans Holding’e satışı ile işçiler haklarını alacak.

Kayı İnşaat işçileri haklarını alabilmek için bir yıldır mücadele ediyor. Mücadele sonucu Kayı İnşaat’ın Gaziantep Şehir Hastanesi’ndeki hisselerinin Rönesans Holding’e satışı ile işçiler haklarını alacaktı. Hisseleri alacak olan Rönesans Holding, hisselerdeki haczin kaldırılmasını istedi ancak Kayı İnşaat’ın eski ortağı ve Koray Holding’in patronu Orhun Kartal, hisseler üzerindeki haczi kaldırmayarak, işçi alacaklarının ödenmesinin önüne geçti.

İşçiler kazandı

İnşaat-Sen Üyesi Kayı İnşaat işçileri bugün (18 Mart) Orhun Kartal’ın ofislerinin bulunduğu Levent Yapı Kredi Plaza önündeydi.

İşçiler eylemdeyken Orhun Kartal’ın haczi, şartlı olarak kaldıracağı haberi geldi. Bunun üzerine İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, “Pazarlığınızı kendi patronlar dünyanızda yürütün. İşçilerin alacaklarının önünden çekileceksiniz” dedi ve saat 17.00’ye kadar süre verdiklerini söyledi.

Kayı İnşaat işçisi Ali Bahri Öksüz, “Biz bütün engelleri kaldırdık, önümüzde tek bir engel kaldı, Orhun Kartal. Biz yılmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz. İşçi alacaklarını düşün, haczi kaldır. Siz patronsunuz, sıkıntılarınızı aranızda giderin. Biz paralarımızı alalım, çocuklarımızın geleceğini kurtaralım. Bu rezillik bitsin, üç yıldır mücadele ediyoruz, yeter artık” dedi.

İşçilerin plaza önünde bekleyişi sürerken 16.00’da Orhun Kartal’ın haczi kaldıracağı bilgisi geldi.

İşçiler eylemlerini halaylarla sonlandırdı.

Kayı inşaat işçileri Salih Dağlı ve Cavit Yalçın ile geçen yıl “Yoksulluk Halleri” haber serimizde konuşmuştuk:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.