Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümraniye’deki Finans Merkezi’nde ücretleri ödenmeden işten çıkarılan 23 işçi anlaşma sağlanınca eylemi sonlandırdı

İstanbul-Ümraniye’de yapımı süren ”Finans Merkezi” şantiyesinde Yıldızlar Grup firmasına bağlı KMK Isıtma adlı taşeron firmada çalışan 23 işçi, 18 Mart’ta ücretleri ödenmeden işten çıkarıldı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) ve İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyeleriyle beraber bugün (21 Mart) eylem düzenledi. Anlaşma sağlanmasının ardından işçiler eylemi sonlandırdı.

İstanbul-Ümraniye’de yapımı devam eden ”Finans Merkezi” şantiyesinde Yıldızlar Grup firmasının taşeronu KMK Isıtma’da çalışan 23 işçi, 18 Mart’ta ücretleri ödenmeden işten çıkarıldı.

İşçiler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İller Bankası önünde bir araya gelerek taleplerini yineledi. Mesai saatlerinde eylemde olan Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş üyesi işçiler, eylemlerini 24 saat sürdürdüklerini belirtti.

Artık yeter, gaspedilen haklarımızı istiyoruz” yazılı yelekler giyen işçiler, “İnşaat işçisi köle değildir”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Sendikaların sosyal medya hesaplarından ise şu paylaşımda bulunuldu:

“Finans Merkezi şantiyesinde Ana firmanın Yıldızlar Grup olduğu Alt Yapı şantiyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızın gaspedilen hakları için direnişimizi 24 saat şantiye önünde sürdürme kararı aldık.”

Anlaşma sağlanmasının ardından işçiler, gece geç saatlerde eylemlerini sonlandırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.