Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaptırımların hedefindeki Rus oligark Abramovich’in yatı Bodrum’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus iş insanı Roman Abramovich’in dünyaca ünlü yatı “Solaris” Bodrum’da. Abramovich’in yatı gün boyu Türkiye’nin güneybatısında dolaştıktan sonra TSİ 17:19 sularında Bodrum’a demirledi.

Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin yaptırım uyguladığı Rus oligark Roman Abramovich’in “My Solaris” isimli yatı TSİ 17:00 sularında Bodrum Limanı’na yanaştı. Yatın içinde Abramovich’in olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

Marine Traffic isimli gemi izleme sitesine göre, Bermuda bayrağı taşıyan Abramovich’in 140 metrelik yatı Solaris, 8 Mart’ta onarımda olduğu Barcelona’daki tersaneden ayrılmıştı. 13 Mart’ta ise Karadağ’dan kalkan ve 19 Mart’ta İstanbul’a gelmesi planlanan yatın rotası güncellenmiş ve varış noktasının kesinleşmediği bilgisi paylaşılmıştı.

Abramovich 5-12 Mart günleri arasında da iki kez İstanbul’a gelmişti. Abramovich’in 65 milyon dolar değerindeki özel jeti LX-RAY, 5 Mart’tan 12 Mart’a kadar İstanbul Havalimanı’nda kalmıştı. 12 Mart’ta ise İstanbul’dan Moskova’ya uçan jet, 13 Mart’ta Moskova’dan Tel Aviv’e gitmişti. 14 Mart 16:15 sularında Tel Aviv’den kalkan jet, yaklaşık iki saat sonra İstanbul Havalimanı’na inmişti. Jet, 15 Mart’ta saat 05.00 civarında havalanmış ve TSİ 09:15 civarında Moskova’ya inmişti.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrası Batı’da yatırımları bulunan pek çok Rus oligark, art arda ağır yaptırımlarla karşılaşmaya başladı. Bazı oligarkların malvarlıklarına ve yatlarına el konulurken bu yaptırımlardan nasibini alan isimlerden biri de Abramovich. Chelsea kulübünün sahibi Abramovich’e İngiltere, seyahat ve uçuş yasağı getirdi. Yaptırımlardan kurtulmak için sahibi olduğu Chelsea kulübünü satmaya karar veren Abramovich’in bu satış işlemi de Londra hükümeti tarafından askıya alındı.

Abramovich Türkiye’de yatırım yapabilir

Abramovich’in Türkiye’ye yatırım yapma ihtimalinin kuvvetli olduğu da belirtiliyor. Batı’nın Abramovich dahil Rus oligarklara uyguladığı yaptırımların ardından Türkiye’de yeni iş ortaklıkları kurmayı planlayan Abramovich’in, hangi sektörlere yöneleceği ise şimdilik belirsiz.

Bu haberlere de göz atabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.