Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Furkan Vakfı tepkisi: “Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlar bu kadar ağır zulme maruz kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis müdahalesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yargılandığı davada yaşananlar ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Bürokrasiyi alaşağı ederiz” sözleri vardı.

“Barışa, huzura, beraber yaşamaya ihtiyacımız var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Barışa, huzura, beraber yaşamaya ihtiyacımız var. Bu güzel coğrafyada kucaklaşmaya, yani Nevruz’un gereğini yapmaya ihtiyacımız var. Beni sever sevmez, CHP’ye oy verir vermez ama bütün vatandaşların bu ülkede huzur içinde yaşamaları için çaba göstermek benim boynumun borcudur. Beraber yapacağız kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, güzel bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Boğaziçi tepkisi: “Haksız hukuksuz bir şekilde belli makamlara gelenlerin görevlerine son vereceğiz”

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yargılandığı davada dün (21 Mart) yaşananlara değinen Kılıçdaroğlu, “Haksız hukuksuz bir şekilde avukatlar çıkarıldı, öğrenciler çıkarıldı, hâkim terk etti, tam bir garabet yaşandı” dedi. Boğaziçi Üniversitesi yönetimine ve iktidara seslenlenen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tepeden inme hukuksuz bir şekilde üniversitedeki bütün demokratik atmosferi yok ediyorsanız ve öğretim üyeleri 21. yüzyılda ‘Biz bu yönetimi istemiyoruz’ diye aylardır gösteri yapıyorlarsa, bütün yeni açtıkları fakülteleri, programları iktidara geldiğimizde tamamıyla kapatacağız. Boğaziçi Üniversitesi gerçek anlamda Boğaziçi Üniversitesi olacak. Haksız hukuksuz bir şekilde belli makamlara gelenlerin de görevlerine son vereceğiz kardeşim. Eski yerlerinize tıpış tıpış gideceksiniz. Burası sıradan bir okul değil, burası Türkiye’nin göz nuru Boğaziçi Üniversitesi diyeceğiz.”

Furkan Vakfı tepkisi: “Orantısız güç kullanıldı”

CHP lideri, Adana’da Furkan Vakfı üyelerine yönelik sert müdahaleye de şöyle tepki gösterdi: “Furkan Vakfı’nı seversiniz, sevmezsiniz. Yürüyüş yapmak istiyorlar. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar. Buradan onlara da söz veriyorum. İktidarımızda göreceksiniz herkesin düşüncesine, inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstereceğiz.”

Soylu’ya uyuşturucu yanıtı

Geçen haftaki grup toplantısında sarf ettiği “Uyuşturucu baronları neden hapse girmez? Çünkü siyasetçiyi parayla satın alırlar” sözlerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Ya benim dediğimi anlamıyor yukarıdaki zat. Arkadaş benim söylediğim şu. Uyuşturucu baronlarını yakalayan kim? Polis. Savcılığa teslim eden, polis. Yargılayan kim? Hâkim. Hapse atan kim? Hâkim. Serbest bırakan kim? Hâkim. Peki sen niye alınıyorsun kardeşim? Polis üzerinden bizim üzerimize gelmek istiyor. Polis kardeşlerim beni de çok iyi bilirler, Soylu’yu da çok iyi bilirler. Benim de karakterimi çok iyi bilirler, onun da karakterini bilirler. Benim uyuşturucu konusunda ne kadar hassas olduğunu bütün herkes bilir, o zat da bilir. Polis üzerinden sözde bizi eleştirecekler” dedi.

“Türkiye’nin bütün kaynaklarını tefecilere tahsis ettiler”

“İktidar ülkeye huzur getirmedi, Türkiye’nin bütün kaynaklarını Londra’daki bir avuç tefeciye, ardından içerideki tefecilere tahsis etti” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O kadar büyük faiz ödüyoruz ki defalarca söyledim. Sonra dayanamadı ‘Biz faizi indireceğiz’ dedi. Faizi indirdi ama öbür taraftan vatandaşın sırtına daha ağır faiz bindirdi. Hiçbir banka faiz indirmedi. Buyurun gidin herhangi bir bankaya, bir kredi çekin bakalım sana faiz kaç uygulayacaklar. Yüzde 14 ise çok güzel. Kim ödüyor faizi? Hep beraber ödüyoruz.”

Nebati’ye “bürokrasi” tepkisi

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerinin hedefinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de vardı. Nebati’nin yabancı yatırımcılara yönelik, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz. Arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” sözlerini hatırlatan CHP lideri şöyle devam etti:

“E yarın Nebati diyecek ki biz Bahçeli’yi de alaşağı edeceğiz. Ne diyeceksin peki sen? Devletin omurgası bürokrasidir değerli arkadaşlarım. Dünyada bürokrasi olmayan bir devlet olur mu. ‘Hiç bakmayın, istediğimizi yaparız’ diyor. Akıl alacak şey değil. Yabancı ona rağmen niye gelmiyor? Yalvarıyor yakarıyor. Ona rağmen gelmiyor. Çünkü can ve mal güvenliği yok kardeşim. ‘Sizin istediğiniz gibi mevzuatı değiştiririz’ diyorsan yarın bir başkası gelir ‘Sen hiç meraklanma, ben o mevzuatı da değiştiririm’ dersin. Önce istikrar olması lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.