Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medvedev’in yatı İstanbul’da

Eski Rusya Devlet Başkanı ve Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev’in 74 metre uzunluğundaki süperyatı “Universe”, İstanbul-Bakırköy’de bulunan Ataköy Marina’ya demir attı. Yatın ilk görüntülerini Medyascope’tan Senem Görür ve Burak Siperli çekti.

Kurgu: Ayşegül Karagöz

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus oligarklara başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batılı ülkeler tarafından yaptırımlar uygulanmaya başladı. Yaptırımlardan kaçan oligarklar, süperyatları için güvenli limanlar arıyor. Bu limanlardan biri de Türkiye.

Eski Rusya Devlet Başkanı Medvedev’in Cayman Adaları bayraklı 74 metre uzunluğundaki süperyatı Universe, bugün TSİ 10:48 İtibarıyla İstanbul-Bakırköy’de bulunan Ataköy Marina’ya demir attı.

Hollanda menşeli Amels Tersanesi tarafından 2018’de inşa edilen yat, dün TSİ 09:02 itibarıyla Marmaris’teki limandan ayrılmış ve İstanbul’a doğru yola çıkmıştı.

Oligarkların Türkiye’ye ilgisi ikinci Halkbank krizine yol açar mı?

Batılı ülkelerin yaptırım kararlarının ardından Türkiye’nin “Biz yaptırım uygulamayacağız” açıklaması, oligarkların Türkiye’deki faaliyetlerini artırma ihtimalini gündeme getirdi. Muhalefet partilerinin temsilcileri, emekli büyükelçiler ve ekonomistler, oligarkların Türkiye’ye ilgisinin muhtemel sonuçlarını Medyascope‘a değerlendirmişti.

Bu haberlere de göz atabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.