Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna savaşı: “Putin Batı’nın gözünde siyaseten ölü bir lidere dönüştü” – Prof. Dr. İlhan Uzgel ile söyleşi

Siyasetbilimi ve uluslararası ilişkiler profesörü İlhan Uzgel ile Ukrayna ve Rusya heyetlerinin İstanbul’da yaptıkları 4. tur müzakere sürecini ve savaşın Rusya açısından siyasi kayıplarını konuştuk. Prof. Uzgel’e göre Ankara’nın taraflar arasında kolaylaştırıcı bir rol üstlenmesi olumlu. Uzgel, Türkiye’nin yaptırımlara katılmamasının da makul ve anlaşılabilir olduğunu belirtiyor, ancak Rus oligarkların para girişine kapı aralamanın risklerine de dikkat çekiyor.

Prof. Uzgel, Rusya’nın ikinci ayına giren savaşta uluslararası ilişkiler bağlamında büyük siyasi ve ekonomik kayıplara uğradığını düşünüyor. “Putin, Batı’nın gözünde siyaseten ölü bir lidere dönüştü” diyen Uzgel, savaş bitse bile Batı’nın Rusya’yı iktisaden zayıflatma politikasının devam edeceğini söylüyor. Rusya’nın başlangıçta açıkladığı askeri hedeflerle cephedeki pozisyonu arasında büyük makas olduğuna da dikkat çeken Uzgel, Moskova’nın sıkıştığı ve çıkış aradığı kanısında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.