Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malatya’da sınıf öğretmeni Ahmet Durak üç kişinin saldırısına uğradı – Türk Eğitim-Sen: “İdari ve adli soruşturma başlatıldı, hukuki mücadelemizi vereceğiz”

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Ahmet Durak, geçen cuma günü (1 Nisan) üç kişinin saldırısına uğradı. Maruz kaldığı fiziksel şiddet sonrasında iş göremez raporu verilen Durak’ın yaşadığı olay nedeniyle psikolojik destek almaya başladığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin, Medyascope’a konuştu. 

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova İlkokulu’nda çalışan sınıf öğretmeni Ahmet Durak, geçen cuma günü (1 Nisan) okul servislerindeki öğrencilerin yoklamasını aldığı sırada, dışarıdan gelen üç kişinin saldırısına uğradı. Maruz bırakıldığı fiziksel şiddet sonrasında iş göremez raporu alan Ahmet Durak’ın yaşadığı olay nedeniyle psikolojik destek gördüğü belirtildi. Durak’ın maruz bırakıldığı şiddeti Medyascope’a anlatan Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin, “Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesi, eğitim hayatımızın en öncelikli sorunlarından biri haline gelmiştir. Öğretmene bu kinin, öfkenin, saldırının, hareketin, tehdidin sebebi nedir? Öğretmenlik mesleğine saygı nerede?” diye konuştu. 

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin

“Sözün bittiği yerdeyiz”

Ahmet Durak’ın servise binen öğrencilerin yoklamalarını aldığı sırada, servislerin yakınında üç kişiyle tartıştığını ve bunun üzerine Durak’ın kendilerini okul çevresi olduğu için uyardığını aktaran Şahin, olayı şöyle anlattı:  

“Ahmet öğretmenimizin uyarısının ardından okul çevresinde tartışan üç kişi Ahmet beye saldırmış. Yaşanan olay sonrasında Ahmet öğretmenimiz iş göremez raporu aldı ve şu an psikolojik destek alıyor. Sözün bittiği yerdeyiz maalesef. Öğretmene bu kinin, öfkenin, saldırının, hareketin, tehditin sebebi nedir? Öğretmenlik mesleğine saygı nerede?” 

Ahmet Durak’ın can güvenliği tehlikede olduğu için görev yerinde değişiklik yapılacağını belirten Şahin, “Ahmet bey fiziksel saldırı nedeniyle ciddi travmalar yaşıyor ve psikolojik destek alıyor. İdari ve adli soruşturma başlatıldı, hukuki mücadelemizi vereceğiz. Savcıların da bu konunun takipçisi olacağına inanıyorum” dedi.  

“Öğretmenlik mesleğine saygı duyulmuyor”

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet meselesinin eğitim hayatının en öncelikli sorunlarından biri haline geldiğini vurgulayan Şahin, “Sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalan, hatta canına kastedilen öğretmenlerimiz yüreklerimizi dağlamaktadır. Şiddetin nedeni olmaz. Öğretmenlik mesleğine saygı duyulmuyor” diye konuştu.  

Ahmet Durak, kendini iyi hissetmediği için sorularımızı yanıtlamayı reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.