Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temel Karamollaoğlu’ndan Gültekin Uysal’a ziyaret: “Erdoğan’ın zikzakları Türkiye’nin itibarını zedeliyor”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün (7 Nisan), Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. İki lider baş başa görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Erdoğan’ın zikzakları Türkiye’nin itibarını zedeliyor” dedi.

“Erdoğan çok çabuk zikzak yapıyor”

Cemal Kaşıkçı cinayetinin Türkiye’de yargılamasının durdurularak Suudi Arabistan makamlarına devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bunu kabullenmek doğru değil. Türkiye’de işlenmiş cinayetle ilgili davayı bir noktaya kadar getireceksiniz, arkasından da siyasi neticelerini dikkate alarak bu davayı başka bir ülkeye havale edeceksiniz. Bu devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Aynı zamanda Sayın Erdoğan’ın hakikaten ne kadar çabuk zikzak yapabileceğini de gösteriyor. Bizim itibarımızı sarsan bir konu. Dışarıdan bakıldığında Türkiye’nin itibarı bu zikzaklarla zarar görüyor” diye konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise Cemal Kaşıkçı davasının devredilmesine ilişkin şunları söyledi:

Cemal Kaşıkçı’nın katli apaçık ortada iken üç-beş milyar dolarlık anlaşmalar ve iktidarları sürdürmek için dava Suudi Arabistan’a devredildi. Türkiye’de adaleti yok eden siyasi bir anlayış var. Bu devir siyasi iktidarın tercihidir, bunu hiçbir şekilde kabul edemeyiz.”

Erdoğan’a tepki

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyon hakkındaki açıklamalarını da eleştiren Uysal, “Sayın Erdoğan’ın Avrupa’nın enflasyonunun bizden daha kötü olduğu yönünde açıklamaları var. Enflasyon sıralamasına baktığınız zaman Avrupa devletlerini toplamının neredeyse Türkiye’nin enflasyon oranına eriştiği gerçeği ortada” dedi.

Rusya-Ukrayna açıklaması

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşa ilişkin de konuşan Uysal, Rusya’nın savaş suçu işlediğini belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali küresel denklem açısından da yeni bir hüküm üreteceğini bugünden öngörebiliyoruz. Başta Buça olmak üzere ortaya dökülen insanlık suçlarını bir kez daha kınıyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.