Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (8 Nisan 2022): Muhalefetin adayı kim olacak? & Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu’na alınmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, et ve süte yapılan zamları konuşmak üzerine Et ve Süt Kurumu’na gitti. duyurmuştu. Kılıçdaroğlu’nu kapıda güvenlik görevlisi karşıladı ve içeri alınmayacağını söyledi. Et ve Süt Kurumu önünde açıklamalarda bulunan CHP lideri, “Beşli çeteye sağlanan imkanların, dolarların en azından binde birini yoksul aileler için harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmez” dedi. 

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın “Mansur Yavaş’ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir” diyerek Yavaş’ı adaylığa çağırmasının ardından, muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayına ilişkin tartışma sürüyor. Kılıçdaroğlu Özdağ’ın çağrısının ardından “Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı için bir CHP’liyi önermesinden memnunum. Kimin aday olacağı konusunda anahtar altılı masa. Altı lider adayı belirleyecek” dedi. Muhalefet partileri aday olarak kimi görmek istiyor? Seçmen ne düşünüyor? Gazeteci Murat Aksoy, Gündem’de Şükran Şençekiçer’e yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.