Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jose Mourinho’nun Roma’sı, Bodo/Glimt’in 37 maçlık yenilmezlik serisine son verdi

Jose Mourinho’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Roma, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Bodo/Glimt’i 4-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Roma deplasmanında oldukça ağır bir mağlubiyet alan Norveç temsilcisinin 37 maçlık yenilmezlik serisi de böylelikle sona ermiş oldu. 

Roma, Avrupa’da yoluna devam ediyor

İtalya temsilcisi Roma, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Norveç’in yükselen değeri Bodo/Glimt ile kozlarını paylaştı. İlk maçı 2-1 kaybeden Jose Mourinho’nun öğrencileri, Roma Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmada rakibini farklı geçti. 

İlk yarım saatlik dilimde Bodo/Glimt karşısında şov yapan Roma, Tammy Abraham ve Nicolo Zaniolo’nun (2) golleri ile 3-0 öne geçti. Devreye bu skorla önde giren Roma, ikinci yarıya da baskılı başladı ve Nicolo Zaniolo, 49. dakikada kendisinin üçüncü, takımının ise dördüncü golünü kaydetti. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmazken Roma, yarı finale yükselerek Leicester City’nin rakibi oldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bodo/Glimt’in 37 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

1916 yılında kurulan Bodo/Glimt, son yıllarda Norveç futbolunu sırtlıyor. 5 Ağustos 2021 tarihinde, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Priştine ile oynadığı ilk maçı 2-1 kaybeden Bodo/Glimt, o maçın ardından çıktığı 37 maçta da rakiplerine mağlup olmadı. Rövanş maçında Priştine’yi 2-0 geçerek Zalgiris ile eşleşen Norveç temsilcisi, Litvanya temsilcisi karşısında zorlanmadı ve adını grup aşamasına yazdırmayı başardı. 

Avrupa Konferans Ligi grup aşamasında Zorya, CSKA Sofia ve Roma ile mücadele eden Bodo/Glimt, grubunda çıktığı altı karşılaşmada üç galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Grubunu Roma’nın ardından ikinci sırada tamamlayan Norveç temsilcisi, en sansasyonel galibiyetini de Jose Mourinho’nun ekibine karşı aldı. Bodo/Glimt, sahasında oynadığı müsabakada rakibini 6-1 mağlup ederek adından söz ettirdi. 

Bodo/Glimt, son 16 play-off turunda İskoçya’nın en başarılı ekiplerinden Celtic ile kozlarını paylaştı. Rakibini her iki maçta da mağlup eden Kjetil Knutsen’in ekibi, son 16 turunda Az Alkmaar ile eşleşti. Bodo/Glimt, sahasında Hollanda temsilcisini 2-1 mağlup ederek kaptığı avantajı iyi kullandı ve adını çeyrek finale yazdırdı. 

Gruptaki rakibi Roma ile çeyrek finalde bir kez daha eşleşen Norveç ekibi, sahasında oynadığı ilk maçı 2-1 kazansa da ikinci maçta rakibine farklı mağlup oldu ve 37 maçlık yenilmezlik serisi son buldu

Bodo/Glimt, Norveç Ligi Eliteserien’de iki hafta önce başlayan yeni sezonda, ilk iki haftada bir galibiyet ve bir beraberlik ile dört puan topladı. 

Bodo-Glimt’in Roma’yı 6-1 yendiği karşılaşmada attığı goller:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.