Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti’den Alp Emeç için basın açıklaması: “Cumhurbaşkanına hakaret suçunu Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracağız”

Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan atasözünü paylaşıp silen İYİ Partili Alp Emeç’in tutuklanmasının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, bir basın açıklaması düzenledi. İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, “cumhurbaşkanına hakaret” suçunu Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracaklarını söyledi. Erdem, basın açıklamasından sonra Silivri Cezaevi’nde Alp Emeç’i ziyaret edecek.

İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç’in tutuklanması üzerine bugün (17 Nisan) gerçekleştirilen basın açıklamasına, İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Taylan Yıldız ve İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever katıldı.

İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever, basın açıklamasından önce cezaevinde görüştüğü Emeç’in moralinin yerinde olduğunu belirtti. Emeç’in bu karardan sonra da hiç korkmadığını aktaran Yurtsever, tutuklama gerekçesinin siyasi bir metin olduğunu söyledi.

Yurtsever’in ardından söz alan İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanına soruyorum: Recep Tayyip Erdoğan, fikir suçundan bundan 20 sene önce hapse girdi ve bunun mağduriyeti ile başbakan oldu. 20 sene sonra ne değişti de Recep Tayyip Erdoğan, kendi vatandaşlarıyla kavgalı ve davalı bir hale geldi? Cumhurbaşkanına hakaret suçunu Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracağız.”

“Ülkemizin pırıl pırıl gençleri temel haklarından mahrum bir şekilde baskı altında”

Medyascope’a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Taylan Yıldız, Alp Emeç’in tutuklanmasına şöyle tepki gösterdi:

“Alp Emeç Türkiye’nin umutsuz ve baskı altında, ifade özgürlüğünün olmadığı, haklarını arayabilecekleri bir hukuk zemininden yoksun, ‘Silivri soğuktur’ şakalarıyla içten içe korku altında bırakılmış milyonlarca gencinden biri. Ülkemizin pırıl pırıl gençleri temel haklarından mahrum bir şekilde baskı altında tutulunca geleceğe dair olan inançlarını ve hayallerini kaybediyor, ilk fırsatta özgür ülkelere göç etmeyi düşünmeye başlıyor.”

Yıldız, hak ettiği değeri görmeyen gençlerin üretkenliklerini, hayallerini ve umutlarını kaybetmemeleri gerektiğinin altını çizdi:

“Biz, gençlerimizin umutları asla solmasın, yarınlara hep kaygısız baksınlar diye çalışıyoruz, Alp arkadaşımız için de konunun sonuna kadar takipçisi olacağız, hiç kimse şüphe etmesin, Alp yalnız değildir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.