Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Partili Alp Emeç serbest bırakıldı

Gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan atasözünü sosyal medya hesabından paylaştığı için “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 16 Nisan’da tutuklanan İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, 12 gün kaldığı Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, aylar önce Twitter hesabından paylaştığı ve gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına sebep olan “Öküz saraya çıkınca kral olmaz ama saray ahır olur” atasözünü yazdıktan 10 dakika sonra silmesine rağmen “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 14 Nisan’da ifadeye çağrılmıştı. 15 Nisan’da ifadesi alındıktan sonra “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hâkim karşısına çıkarılan Emeç, tutuklu yargılama kararı ile 16 Nisan’da Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Tahliye kararı geldi

21 Nisan’da Alp Emeç’in tutukluluğuna yapılan itiraz İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “kaçma şüphesi” nedeniyle reddedilirken, Emeç için bugün (28 Nisan) tahliye kararı verildi. Kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Twitter’dan duyurdu. Özkan, “Adalet er ya da geç herkese lazım olacak. Alp Emeç tahliye oldu” dedi. Emeç gece geç saatlerde Silivri Cezaevi’nden tahliye edilerek Karbey Tesisleri’ne bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.