Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSK Taksim metrosunda 1 Mayıs sergisi açtı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)i 1976’dan bugüne hazırladıkları 1 Mayıs afişleri sergisini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Taksim metrosunda açtı.

DİSK, 1 Mayıs 2022 Emek Haftası etkinlikleri kapsamında 1 Mayıs afişlerinden oluşan sergisini İstanbul Taksim metro istasyonunda  açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle açılan sergi bir ay boyunca  Taksim metro istasyonunda sergilenecek. 

Geçmiş yıllarda son 20 yılın DİSK afişlerinden oluşturulan sergi, bu yıl biraz daha genişletilerek 1976’dan itibaren başlayan bir seçkiyle güncellendi.  

Sergide Fahrettin Engin Erdoğan, Orhan Taylan, Tan Oral, Emre Çağatay, Erkal Yavi, Şekip Davaz, Ruhi Kavasoğlu, Yılmaz Aysan, Ergün İşeri, Rauf Kösemen ve Can Kaya’nin afişleri yer alıyor. 

Serginin açılışına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik katıldı. 

Çerkezoğlu açılış konuşmasını yapmadan önce, metroda müzisyenlik yapan sanatçı “Enternasyonel Marşı” çaldı. Açılışa gelenler marşa eşlik etti. 

Çerkezoğlu açılış konuşmasında, vatandaşları 1 Mayıs kutlamalarına katılmaya çağırdı: “1 Mayıs’ın tarihi bu ülkede sınıflar mücadelesi tarihidir. 1 Mayıs tarihi demokrasinin tarihidir. O nedenle bu tarihi canlı tutmak ve bu tarihin simgelerini İstanbul halkıyla, gençlerle buluşturmak bizim açımızdan son derece önemli. Bütün emekçileri, kadınları ve gençleri İstanbul Maltepe’de düzenleyeceğimiz 1 Mayıs’a çağırıyoruz.” 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.