Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (28 Nisan 2022) – Erdoğan savundu, Akşener karşı çıktı: Av. Köksal Bayraktar ile Gezi davası kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri davasında çıkan kararları savundu, müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala için “Türkiye’nin Soros’u” dedi. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise Gezi Parkı eylemlerine ve Kavala’ya sahip çıktı, “Gezi, başlangıcından ‘bay kriz’in türlü provokasyon ve müdahalelerle rayından çıkarmasına kadar geçen süreçte ülkücüsünden solcusuna, dindarından sekülerine, onuncu yılındaki müstemleke rejimine karşı sergilediği bir direniştir. Türk gençlerinin bu direnişi, AK Parti’nin FETÖ ile el ele verip milli egemenliğimize kastetmesine karşı yapılmıştır” dedi. Osman Kavala’nın avukatlarından Köksal Bayraktar, kararı ve tepkileri Gündem’de yorumladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan, “Demokrasi ve Atılım Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un davetlisi olarak Suudi Arabistan’ı ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Erdoğan’ın bugün ve yarınki ziyareti kapsamında yapacağı görüşmelerde, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı açılan 10 dosyayı bugün esastan görüşüyor. Kadın örgütleri, barolar ve siyasi partilerin temsilcileri duruşmaya katılmak için Danıştay önünde toplandı. Medyascope Ankara muhabiri Senem Büyüktanır, yaşananları aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.