Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Lokma (23): Pesah, Paskalya, Ramazan

Bir Lokma yeme içme biçimlerinin, yaşamın kendisini, ideolojileri ve ilişkilenmeleri etkilediği farkındalığından hareket ediyor. Böylelikle her bölümde “bir dünya görüşünün mutfağına” konuk oluyor. Bu kez, geçmişten bu yana pek çok halkın bir arada yaşadığı İstanbul’da bu yıl aynı aya denk gelen üç bayramı kutluyoruz. 

Hazırlayan: Dilek Şen 
Kamera: Ayşegül Karagöz, Rona Şenol
Kurgu: Ayşegül Karagöz

Yahudilerin Pesah Bayramı için evine konuk olduğumuz Gilda Kohen’den Seder sofrasının ve ritüellerin manasını dinliyoruz. Hristiyanların Paskalya Yortusu’nu kokusu tüm sokağı saran mahlepli çöreği ile ünlü Üstün Palmie Pastanesi’nde karşılıyoruz ve dükkânın işletmecisi Hülya Yıldırım ile sohbet ediyoruz. Son olarak da Zeynep Duygu ile iftar yapıyor, İstiklal Caddesi’ni turluyoruz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.