Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Anka Kuşu” Meltem Akgün’ün ilk kişisel sergisi İstanbul-Kadıköy’de sanatseverler ile buluşacak

Fotoğraf sanatçısı Meltem Akgün’ün doğa ve doğallığı merkeze alan ilk kişisel sergisi “RESSAM – DOĞA”, ziyarete açılıyor. Sanatçının, 2020 yılında fotoğraf yarışması uygulaması GuruShots’ın düzenlediği yarışmada ödül alan eseri, aynı yıl Venedik Bienali’nde sergilenmişti.

Kendisini “Anka Kuşu” (Phoenix) olarak adlandıran fotoğraf sanatçısı Meltem Akgün, yurtiçi ve yurtdışında gezdiği sergilerden aldığı ilhamla ilk kişisel sergisini açıyor.

Akgün, daha önce eserleriyle Hollanda ve Portekiz gibi ülkelerde karma sergilere katılmıştı. Sanatçı, bu sergilerden kazandığı deneyimle, 14 Mayıs Cumartesi günü İstanbul-Kadıköy’de yer alan A11 Hotel’de ilk sergisini açacak. Sergide yer alan eserler doğa ve doğallık kavramlarını merkeze alıyor.

Meltem Akgün, fotoğraf yarışması uygulaması GuruShots’ın 2020 yılında düzenlediği “Memorable Portraits” yarışmasında ödül kazanmıştı. Akgün’ün bu yarışmada ödül alan eseri, aynı yıl (2020) Venedik Bienali kapsamında İtalya’da bulunan Palazzo Ca’ Zanardi’de (Itsliquid) sergilenmişti. 2018 yılında fotoğraf paylaşma topluluğu ViewBug’ın düzenlediği “I See You in B&W” yarışmasında finalist olan Akgün, 2021 yılında da ViewBug “Top Shot” ödülünün sahibi oldu.

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Meltem Akgün, babasının hediye ettiği cep fotoğraf makinesi ve desen çizdiği eskiz defteriyle sanat tutkusunun peşinden gitmiş. Türkiye ve yurtdışında finans sektöründe hizmet veren şirketlerde CEO, yönetim kurulu başkanı ve kurucu ortak pozisyonlarında çalışan Akgün, aldığı ödüllerle fotoğrafçılığı profesyonel olarak yapma konusunda cesaret kazanmış.

Sanatçı, bu süreci “kendisine yaşam ve gerçeklikle ilgili çok şey katan ve sanatını çok daha naif bir şekilde biçimlendirmesine yol açan” diye tanımlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.