Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Özdağ’a Bilkent Üniversitesi’nde protesto – Darp edilen öğrenci Medyascope’a konuştu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bilkent Üniversitesi’nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği etkinliğin konuğu oldu. Söyleşiye katılan öğrencilerden bazıları sloganlar atarak Özdağ’ı protesto etti. Protestoya güvenlik görevlileri müdahale ederken, okula dışarıdan alındığı iddia edilen kişilerle protestocu öğrenciler arasında arbede çıktı. Arbedede öğrencilerden biri darp edildi. Protestoya katılan ve darp edilen öğrenciler Medyascope’a konuştu.

Bilkent Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu bu akşam (9 Mayıs) saat 18.00’de okulun Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Ümit Özdağ ile bir söyleşi düzenleyeceklerini sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.

Öğrencilerin aktardığına göre söyleşi planlandığı gibi moderatörün konuşmasıyla başladı ardından Ümit Özdağ sahneye çağrıldı, öğrenciler “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ve alkışlarla Özdağ’ı protesto etti.

https://twitter.com/ogrncifaaliyeti/status/1523691509958471680?s=20&t=NcHjXwqpEajqJEENJvCtCw

Dışarıdan insanlar mı alındı?

Öğrenciler okulun güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle salondan çıkartılırken söyleşiye katılan başka bir grupla protestocu öğrenciler arasında arbede çıktı. Medyascope‘a konuşan öğrenciler bu kişilerin Bilkent Üniversitesi öğrencisi olmadığını iddia etti:

“Protesto başladıktan hemen sonra güvenlikler birden kolumu tutup çekiştirdiler beni. O sırada okulda daha önce görmediğim ve Ümit Özdağ’ın ekibinden olduğunu zannettiğim bir kişi bana elini kaldırıp bağırarak üzerime geldi ve bana vurdu. Sonra yine aynı kişiler tarafından dışarıda da kolum sıkıca tutularak çekiştirildi. Elimde ve kolumda çizikler oluştu. Ben de tepki gösterdim ve güvenliklere bu kişilerin kimliği teşhis edilene kadar oradan ayrılmayacağımı söyledim.”

Bir başka öğrenci de bu kişilerin dışarıdan alındığının güvenlikler tarafından doğrulandığını söyledi.

“Güvenlikler saldırganlara müdahale etmedi”

Çıkan arbedenin ardından darp edilen öğrenci, güvenlikler tarafından ifadesi alınmak üzere arabayla güvenlik ofisine götürüldü. Söz konusu öğrenci kendisine saldırıldığına dair şikâyet dilekçesini de burada yazılı olarak iletti:

“Saldırganlar görüntülerinin alındığını fark edince korkup salona geri döndüler. Ben de şikâyette bulunmak için güvenlik ofisine gitmeye razı oldum ve orada şikâyet dilekçesini yazdım.”

Medyascope‘a konuşan başka bir öğrenci ise güvenliklerin “saldırganlara” müdahale etmemesine şu sözlerle tepki gösteriyor:

“Sadece saldırıya uğrayan arkadaşımızı alıp, kolundan çekiştire çekiştire arabaya soktular ama saldırgan konuşmayı dinlemeye devam etti. İki arkadaşımızı ifade için arabaya aldılar. Bu tutum adil değil.”

“Artık dur dememiz gerekiyordu”

Öğrenciler protestolarının nedenini “Özellikle sosyal medyada mülteci karşıtı söylemler büyüyünce biz de Ümit Özdağ gibi ırkçı bir insanın okulumuza rahatça gelip öğrencileri propagandasıyla boğmasını istemedik ve okulumuza gelmesini hoş karşılamadığımızı belirtmek için bir protesto düzenledik” sözleriyle açıklıyor.

Darp edilen öğrenci ise “Burada antifaşist irademizi göstermeye, Bilkent’te nefret söylemlerine yer olmadığını haykırmaya her zaman devam edeceğiz” dedi.

Bilkent Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu daha önce aynı salonda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’la da söyleşi düzenlemişti. Geçmiş söyleşiler protestosuz tamamlanırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gelişine öğrenciler “Artık dur dememiz gerekiyordu” diyerek tepki gösterdiler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.