Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evli olduğu Behiye Çakır’ı öldüren Ali Çakır hakim karşısında – Behiye Çakır’ın kızı Serpil Kösele: “Darmadağınım, umarım ağırlaştırılmış müebbet cezası alır” 

Ali Çakır, boşanma aşamasında olduğu Behiye Çakır’ı, 500 Türk Lirası (TL) nafaka istediği gerekçesiyle fiziksel saldırıya maruz bırakmış ve sekiz gün yoğun bakımda tedavi gören Behiye Çakır, 4 Kasım 2021’de hayatını kaybetmişti. Ali Çakır’ın “planlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.  Behiye Çakır’ın kızı Serpil Kösele ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Derya Demir Mersin, duruşmayı Medyascope’a değerlendirdi. 

Behiye Çakır

Ali Çakır, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaşayan boşanma sürecinde olduğu Behiye Çakır’ı, 500 TL nafaka talebinde bulunduğu için fiziksel saldırıya maruz bırakmıştı. Behiye Çakır, sekiz gün hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetmişti. Behiye Çakır’ın ölümünün ardından Ali Çakır tutuklanarak cezaevine gönderildi ve hakkında “planlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla dava açıldı. Ali Çakır’a açılan davanın ilk duruşması bugün (10 Mayıs) Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme heyeti, üç görgü tanığının ve Behiye Çakır’ın boşanma avukatının dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 23 Haziran’a erteledi.

Ali Çakır

“Annem öleli yedi ay oldu, ben darmadağınım” 

Duruşmanın ardından Medyascope’a konuşan Behiye Çakır’ın kızı Serpil Kösele, şunları söyledi: 

“O şahıs annem hakkında yalan beyanlarda bulundu. Güya annem, beni ve kardeşimi dövüp, zorla Ali Çakır’dan para istiyormuş. On yıl önce çektiği krediyi bugün mahkemeye delil olarak sundu. Davanın uzamasını istemiyorum, bir an önce Ali Çakır’ın ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını istiyorum. Ben darmadağınım, annem öleli yedi ay oldu. Kendimi toparlayamıyorum. Ben artık kadın cinayeti, şiddeti görmek duymak istemiyorum.”

“Mücadelemiz bu tür davalarda indirim olmadan sanıkların ağırlaştırılmış müebbet cezası almaları”

Davaya ilişkin Medyascope’a konuşan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Derya Demir Mersin ise sanık Ali Çakır’ın planlayarak kasten öldürme suçunu işlediğini vurgulayarak, sanığın herhangi bir indirimden yararlanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası alması için mücadele edeceklerini söyledi. Mersin, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Sanık Ali Çakır, ‘ani bir öfkeyle yaptım, pişmanım’ dedi. Dosyanın detayına baktığımız zaman sanığın birkaç kere Behiye Çakır’ın evinin etrafında dolandığı, olay günü Behiye Çakır’ı yalnız görünce saldırdığı anlar kamera kayıtlarıyla sabit. Ani bir öfkeyle yapılan bir şey değil, planlanarak gerçekleştirilmiş bir cinayet. Tüm kadın cinayeti davalarında sanıkların beyanları ortak. Her cinayet davasında sanıklar cezai indirimden yararlanmak için ‘anlık öfke, benim erkekliğime laf etti, bana hakaret etti’ gibi beyanlarda bulunuyor. Bu beyanları eskiden verilmiş kötü mahkeme kararlarından öğreniyorlar. Mahkemeler verdikleri yanlış kararlarla sanıkları bu tür beyanlara teşvik ediyor. Bundan sonraki mücadelemiz bu tür davalarda indirim olmadan sanıkların ağırlaştırılmış müebbet cezası almaları yönünde olacak.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.