Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Derinleşen ekonomik krizin sebepleri ve olası siyasi sonuçları – Prof. Dr. Selva Demiralp ve Doç. Dr. Seda Demiralp ile söyleşi

Pandemi ertesinde tüm dünyada baş gösteren enflasyon sorunu, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle pek çok ülkede yoksullaşmayı hızlandırdı. Ancak Koç Üniversitesi öğretim üyesi, iktisat bilimci Prof. Dr. Selva Demiralp, pek çok meslektaşı gibi, Türkiye’deki enflasyon, hayat pahalılığı ve yoksullaşma sorununun temel olarak politika hatalarından kaynaklandığını söylüyor. Prof. Selva Demiralp, bu yayında iktidarın, enflasyonla mücadele bir yana, enflasyonu tetikleyen politikalarını, gelişmiş ülkelerin politikalarıyla karşılaştırarak analiz etti. Selva Demiralp, mevcut ekonomiyi kısa vadede kurtaracak, kolay bir reçete olmadığının altını çizdi.

Enflasyon, hayat pahalılığı ve yoksullaşmanın siyasete etkisini ise Işık Üniversitesi öğretim üyesi, siyaset bilimci Doç. Dr. Seda Demiralp ile konuştuk. Demiralp 2000’li yılların başından itibaren Türkiye’de olduğu gibi başka ülkelerde de iktidara gelmeye başladıklarına tanık olduğumuz popülist siyasetçilerin ekonomi politikalarını analiz etti. Doç. Dr. Seda Demiralp ile ekonomik krizlerin seçmen davranışlarını nasıl etkilediğini de konuştuk. Otoriterleşen popülist iktidarların medya kontrolüyle seçmenlerin algısını yönetebildiğine ve ekonomik krizlerin her durumda iktidar değişikliğine yol açmadığına dikkat çeken Seda Demiralp, muhalefet partilerinin seçmenleri daha iyi yöneteceklerine ikna etmek için yapması gerekenleri de anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.