Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (20 Mayıs 2022): Gençler kime, neden oy verecek? & Anadolu Efes Euroleague Final Four’da finalde

Yöneylem Araştırma, yeni kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi CHP’den yana. CHP neredeyse yüzde 37 oy alırken, AKP yüzde 21, HDP yüzde 9, kararsızlar yüzde 13 ve “Oy kullanmayacağım” diyenler yüzde 7 civarında. İYİ Parti yüzde 4’ün biraz altında. Genç seçmenin tercihi kimden yana olacak? Partiler genç seçmene nasıl ulaşacak? Prof. Dr. Emre Erdoğan yorumladı.

Turkish Airlines EuroLeague Final Four yarı final mücadelesinde, Olympiakos’u Vasilije Micic’in son saniye basketi ile 77-74 mağlup eden Anadolu Efes finale yükseldi. Üst üste üçüncü kez final oynayacak temsilcimiz, finalde Barcelona’yı deviren Real Madrid ile karşılaşacak. EuroLeague finali, 21 Mayıs Cumartesi günü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynanacak. Medyascope Spor Editörü Doğa Üründül, Anadolu Efes’in serüvenini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.