Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Erdoğan yurtdışına devasa paralar aktarıyor, saat 22:00’de bir kaçış planını ifşa edeceğim”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. İktidara oldukça ağır iddialarla yüklenen Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paralel vakıflar vasıtasıyla yurtdışına para kaçırdığını iddia ederek akşam saat 22:00’de önemli açıklamalarda bulunacağını söyldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Kılıçdaroğlu’nun iddialarına “Devlet bürokrasisini sürekli tehdit etmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür” diyerek tepki gösterdi.

“Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar”

“Kirli bürokratlara sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve çevresindeki bazı kişilerin yurtdışına kaçma planları yaptığını iddia etti: “Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurtdışına devasa paralar aktarıyor. Bu yapıların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. Yabancı ülkelerde bu paravan yapılar üzerinden oturma ve çalışma izni çıkarmaya çalışıyorlar. Kendi Pensilvanyalarını oluşturma telaşındalar. Şunu bil bürokrat, bu kaçış planlarında sen yoksun. O uçağın kapısı sana hiç açılmayacak. Ben bu akşam saat 22:00’da bu skandalı açıklayayım.”

“Akşam 22:00’de bir kaçış planını ifşa edeceğim”

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Suça bulaşmış bürokrat, sen bunların suç çarkını döndürürken bunlar seni kendilerini kurtarma planlarına dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Bu işlenen suçlardan sana rol biçtiler. Değişim geldiğinde halinin nice olacağını hiç umursamıyorlar. Akşam 22:00’de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim. Milletimi de bekliyorum. Onlar da Türkiye’de paralel öğrenci vakıflarının niçin kurulduğunu daha iyi anlayacaklar. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün gerçekleri biliyoruz, bütün belgeler elimizde. Akşam görüşürüz.”

“Mafyayla, beşli çetelerle ancak biz kavga edebiliriz”

CHP’nin geçen cumartesi günü İstanbul Maltepe’de düzenlediği mitinge de değinen Kılıçdaroğlu, mitingde olay çıkmamasından dolayı başta emniyet teşkilatı olmak üzere herkese teşekkür ederken şöyle konuştu: “Mafyayla, bütün paramiliter yapılarla, beşli çetelerle ancak biz kavga edebiliriz. Bizim iktidarımızda hiçbir fakir fukaranın elektriği kesilmeyecek. Ödediğiniz vergilerin nereye harcandığını öğrenmek istiyorsanız bize katılacaksınız. Tank palet fabrikasının Katar’dan alınıp şanlı ordumuza teslim edilmesini istiyorsanız bize katılacaksınız.”

“Elektriğe zam gelecek

EPDK’nın belirlediği tavan fiyatın yukarı çekildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Zamların arkası kesilmeyecek, temmuz ya da ağustos ayında elektriğe zam gelecek” dedi.

Ömer Çelik’ten tepki: “İftira kampanyası”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun iftira kampanyası yaptığını söyleyen Çelik, “Kılıçdaroğlu’nun devlet bürokrasisini sürekli olarak tehdit etmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür. Bu hiçbir şekilde siyasi bir yaklaşım değil, geçmişte örnekleri görülen bir vesayet arayışıdır” dedi. “CHP yönetimi, siyasete nefret yazılımı yüklemeye çalışıyor” diyen Çelik’in açıklaması şöyle:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sn. Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır… Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp ‘Belge-bilgi açıklayacağım’ dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı. Tüm bu açıklamalar çevre kirliliğinden başka bir şey üretmemiştir. Kılıçdaroğlu, Sn. Cumhurbaşkanımızla ilgili ‘kaçacak’ ifadesini kullanmış. Bunu daha önce de söylemişti. Ancak milletimiz 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür. Kılıçdaroğlu’nun devlet bürokrasisini sürekli olarak tehdit etmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür. Bu hiçbir şekilde siyasi bir yaklaşım değil, geçmişte örnekleri görülen bir vesayet arayışıdır. Kılıçdaroğlu’nun ülkemizi istikrarsızlaştırmaya dönük beyanları, cılız kalmaya mahkûmdur. Bu beyanlar millet odaklı bir siyaset anlayışından yoksundur. Başkalarının dediklerinin kötü bir tercümesidir. CHP yönetimi, siyasete nefret yazılımı yüklemeye çalışıyor. Bu CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın hak etmediği bir durumdur. Nefret siyasetine karşı durmaya kararlıyız. Cumhurbaşkanımızı hiç kimse nefret siyasetinin diliyle tehdit edemez. Cumhurbaşkanımıza nefret siyasetiyle saldıranlara gerekli karşılığı siyaset ve hukuk temelinde vermeye devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.