Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Konferans Ligi’nde dev final: Jose Mourinho’nun Roma’sı, Orkun Kökçü’nün Feyenoord’una karşı

UEFA Konferans Ligi’nin ilk kazananı, bugün (25 Mayıs) belli olacak. Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma, milli futbolcumuz Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Feyenoord ile kozlarını paylaşacak. Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Air Albania Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Büyük heyecana sahne olacak dev final, TV 8,5 ve dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Roma mı, Feyenoord mu?

Roma, UEFA Avrupa Ligi final maçında Feyenoord ile karşı karşıya gelecek. Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Air Albania Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetecek. 

Jose Mourinho, kupayı istiyor

Roma, İtalya Serie A’yı lider Milan’ın 22 puan arkasında altıncı sırada tamamladı. UEFA Şampiyonlar Ligi biletini kıl payı kaçıran Jose Mourinho’nun öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 59 gol atarken, kalesinde ise 43 gol gördü. 

Bodo/Glimt, Zorya ve CSKA Sofya’nın bulunduğu C Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Roma, son 16 turu aşamasında Vitesse’yi eleyerek çeyrek finalde Bodo/Glimt’in rakibi oldu. İtalya temsilcisi, 2-1 yenildiği maçın rövanşında rakibini 4-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Jose Mourinho’nun öğrencileri, yarı finalde ise turnuvanın favorilerinden Leicester City engelini aşmayı başardı. Mourinho, böylece dört farklı kulüple, UEFA organizasyonlarında finale ulaşan ilk menajer oldu. 

Avrupa kupaları tarihinde üçüncü kez final maçında boy göstermeye hazırlanan Roma, daha önce çıktığı iki final karşılaşmasında Liverpool ve Milan’a mağlup olmuştu. Öte yandan İtalya temsilcisi, UEFA Konferans Ligi’nde kornerlerden en fazla gol (6) atan takım konumunda. 

Sarı-kırmızılıların Feyenoord karşısındaki en büyük kozu Tammy Abraham olacak. İngiliz futbolcu, bu sezon çıktığı 52 karşılaşmada 27 kez fileleri sarsmayı başardı.

Roma’nın Leicester City’yi eleyerek finale yükseldiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Feyenoord, tarihindeki dördüncü Avrupa kupasının peşinde

Hollanda temsilcisi Feyenoord, ligde topladığı 71 puan ile sezonu Ajax’ın 12 puan arkasında üçüncü sırada tamamladı. Arne Slot’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 76 gol atarken, kalesinde ise 34 gol gördü. 

Slavia Prag, Union Berlin ve Makkabi Hayfa’nın bulunduğu E Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Feyenoord, son 16 turu aşamasında Partizan’ı rahat geçerek çeyrek finalde Slavia Prag ile eşleşti. Hollanda temsilcisi, 3-3 biten ilk maçın rövanşında rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Milli yıldız Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Feyenoord, yarı finalde ise ilk maçta 3-2 mağlup ettiği Olimpik Marsilya ile 0-0 berabere kaldı ve finale yükselmeye hak kazandı. 

Feyenoord, Roma’nın karşısına Avrupa kupalarındaki dördüncü şampiyonluk sevincini yaşamak için çıkacak. Hollanda temsilcisi, Avrupa kupaları finallerinde daha önce oynadığı dört maçta da +2 gol atmayı başardı. 

Feyenoord’un Roma karşısındaki en büyük kozu, Orkun Kökçü olacak. Orkun, bu sezon çıktığı 50 karşılaşmada dokuz gol atıp, dokuz da asist yaptı. 

Roma’nın Olimpik Marsilya’yı 3-2 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.