Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkent Elektrik’ten atılan işçilerin Sabancı Holding önündeki eylemi devam ediyor: “Çocuğum bir şey istediğinde alamıyorum, senin baban işsiz demekten yoruldum”

Enerji-Sen üyesi Başkent Elektrik işçileri bugün bir kez daha Sabancı Holding’in İstanbul Levent’te bulunan binası önünde eylemdeydi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Enerji-Sen üyesi işçilerin eylemi 60. gününde devam ediyor. EnerjiSa Başkent Elektrik tarafından işten çıkarılan Enerji-Sen üyesi işçiler İstanbul-Levent’te bulunan Sabancı Holding’e ait Sabancı Center önünde bir kez daha toplandı.

İşçilerin eylem yaptığı Sabancı Holding binası çevresinde Beşiktaş Kaymakamlığı kararıyla eylem yasağı getirildi.

İşçiler dün (25 Mayıs) eylem için geldiğinde Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin’in de aralarında olduğu yedi kişi gözaltına alındı. İşçiler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

İşçiler bugün yeniden eylem için Sabancı Holding önüne geldi. Polis bölgeyi 4. Levent metro çıkışından holding binasına kadar abluka altına aldı.

Enerji-Sen üyeleri yoğun polis ablukasına rağmen Sabancı Holding önünde eylemini yaptı.

“’Baban işsiz’ demekten yoruldum”

Eylemde konuşan işten çıkarılan EnerjiSa işçisi Erdal Şener’in eşi Ayşegül Şener “Benim eşimi işe geri almalarını istiyorum. Çocuklarımızın hakkını ödemelerini istiyorum. Benim çocuğum bir şey istediğinde ben alamıyorum. Senin baban işsiz demekten yoruldum” dedi.

EnerjiSa işçisi Ahmet Kelle de “Biz taleplerimizi her yerde açık ve net olarak belirttik. Bizim taleplerimiz net. Ya gelin bize suçumuzu söyleyin ya da bizleri işe iade edin” diye konuştu.

“’Sizi haksız yere işten atmışız’ dediler”

Eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “60 gün önce bu direnişi başlattığımızda şunu açık şekilde ifade ettik. ‘Bizim arkadaşlarımız yüz kızartıcı suç işlediyse, bize ödediğiniz tazminatları misliyle geri öderiz’ dedik. ‘Bizi niye işten attınız?’ dedik. Bu kadar açık ve net konuştuk. Bu görüşmenin ardından bize döndüler dediler ki biz sizi haksız yere işten atmışız. Bize bir tane gerekçe söyleyemediler” dedi.

İşçiler haklarını alana kadar devam edeceklerini söyleyerek eylemlerine bugün için son verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.