Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti, Diyarbakır’da seçim güvenliği toplantısı düzenledi

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı, Diyarbakır, Bingöl ve Batman illeri için seçim güvenliği toplantısı düzenledi. Diyarbakır’daki toplantıdan sonra yayımlanan bildiride, seçim güvenliğinin bütün vatandaşlarda endişe yarattığı belirtilerek, “İktidarı hedefleyen bir siyasi partinin Seçim İşleri Başkanlığı olarak seçmen listeleri üzerinde kapsamlı incelemeler yapıyor, sağlıklı bir seçmen listesiyle seçimlere girebilmek için bugünden çalışıyoruz” denildi.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılan, Diyarbakır-Bingöl-Batman seçim güvenliği toplantısına, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Burcu Akçaru, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Tolga Öztürk, ile üç ilin il başkanları ve partililer katıldı. Seçim güvenliği toplantısı ile ilgili hazırlanan bildiride, Diyarbakır, Bingöl ve Batman illeri ile ilgili sağlık, eğitim, nüfus ve tarım ile ilgili veriler paylaşıldı. Türkiye’nin, cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Seçim güvenliği konusu vatandaşlarımızda endişe yaratıyor”

“Önümüzdeki seçim, ülkemizin ve milletimizin geleceği için hayati önem taşıyor. Bu seçim, giderek totaliterleşen, adaletin ve liyakatin olmadığı, hukukun üstünlüğü yerine güçlünün hukukunun hüküm sürdüğü, partili cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulup, demokrasimizin güçleneceği, denge ve denetim sisteminin temin edildiği ve milletin temsilcilerinin söz sahibi olduğu güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için bir fırsattır. Ülkece güneşli, güzel günlere kavuşmak için sandığın gelmesini bekliyoruz. İnanın, çok az kaldı. Seçim güvenliği konusunun bütün vatandaşlarımızda endişe yarattığının farkındayız. İktidarı hedefleyen bir siyasi partinin Seçim İşleri Başkanlığı olarak seçmen listeleri üzerinde kapsamlı incelemeler yapıyor, sağlıklı bir seçmen listesiyle seçimlere girebilmek için bugünden çalışıyoruz. İtirazları yapacak, partimizi temsil edecek İl/İlçe Seçim Kurulu Üye ve Temsilcilerimizin eğitimlerini veriyoruz. Okul sorumlularımızın, sandık kurulu üyelerimizin ve müşahitlerimizin atamalarını ve eğitimlerini bugünden gerçekleştiriyoruz. Seçime kadar ve seçim günü kullanacağımız İRİS – İYİ Parti Raporlama ve İletişim Sistemi hazır. Seçim günü sandık sonuçlarını sistemimize yükleyecek ekiplerimizi oluşturuyor ve eğitiyoruz.”

“Seçime tek başına girecekmiş gibi ama altılı masa ile koordineli çalışıyoruz”

Açıklamada, İYİ Parti’nin bütün çalışmalarını seçime tek başına girecekmiş gibi yaptığı ancak altılı masadaki siyasi partilerle de koordinasyon halinde çalışıldığı belirtildi: “Hepimizin bildiği gibi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Millet iradesi de sandıkta tecelli edecektir. Sandık önümüze geldiğinde, hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, her vatandaşımızın oyunun sonuçlara doğru yansıması için gereğini yapmak boynumuzun borcudur çünkü oy namustur. Bugün Diyarbakır ile başlattığımız, yarın Mardin’de ikincisini gerçekleştireceğimiz toplantılarımıza bütün yurt sathında devam edeceğiz. Nihayetinde, İYİ Parti farkını sahada olduğu gibi sandıkta da ortaya koyacağımızı göreceksiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.