Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası | Fidan Ataselim: “Bu dava aynı zamanda tüm demokratik kamuoyuna yönelik saldırı”

Türkiye’de kadın cinayetleri her geçen gün artarken, cinayetleri durdurmak için 2012’de kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlaması ile fesih davası açıldı.

Derneğe kapatma davası açılmasına neden olan muhtelif şikayet dilekçelerinde “kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı” iddiaları yer aldı.

Davanın ilk duruşması 1 Haziran’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yapılacak.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ataselim ile derneğe açılan kapatma davasını konuştuk.

Ataselim, “Bize açılan kapatma davasının sadece bize yönelik kapatma, sindirme, korku verme hamlesi olduğunu düşünmüyoruz, tüm demokratik kamuoyuna yönelik saldırı olarak görüyoruz. Nitekim son dönemlerde, seçim öncesi dönemde baskılar arttı. Gezi davası kararı, Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza, HDP’ye kapatma davası, Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne açılan kapatma davası… Hukuksuzluk silsilesi almış başını gidiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.