Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finalissima’da İtalya’yı 3-0 yenen Arjantin şampiyonluğa ulaştı

CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu) ile UEFA’nın ortaklığında düzenlenen, son Avrupa Şampiyonası ve Copa America şampiyonlarını karşı karşıya getiren karşılaşmada İtalya’yı 3-0 deviren Arjantin şampiyon oldu.

Finalissima adı altında düzenlenerek, Avrupa ve Güney Amerika kıtalarının son şampiyonlarını karşı karşıya getiren maç İngiltere’nin Wembley stadyumunda İtalya ve Arjantin arasında oynandı. Maçtan 3-0’lık skorla galip ayrılan taraf Arjantin olurken “Finalissima” adıyla ilk kez düzenlenen organizasyonun da şampiyonu olarak tarihe geçti. 

Arjantin’e kupayı getiren golleri 28. dakikada Lautaro Martinez, 45+1’de Angel Di Maria ve 90+4’te Paulo Dybala kaydetti. Arjantin teknik direktörleri Lionel Scaloni yönetiminde yenilmezlik serisini 32 maça çıkardı. Playofflarda Portekiz’e elenerek 2022 Dünya Kupası’na katılım hakkını elde edemeyen İtalya ise EURO 2020 finalinde galip geldiği Wembley Stadyumu’ndan mağlup ayrıldı.

Arjantin’de Lionel Messi milli takım kariyerinde Copa America 2021’in ardından ikinci kez kupa sevinci yaşadı

Finalisima, daha önce eski İtalya Futbol Federasyonu ve UEFA başkanlığı görevlerinde bulunan “Artemio Franchi Kupası” adı altında iki kez düzenlenmişti. 1985 yılında Fransa, Uruguay’ı 2-0 mağlup ederek kupaya uzanırken, 1993 yılında ise Arjantin 1-1 biten karşılaşmada Danimarka’yı penaltı atışları ile mağlup ederek kupa sevinci yaşamıştı.

1993 yılında Artemio Franchi Kupası’nı kazanan Maradona

Arjantin Milli Takımı’nın şampiyonluk paylaşımı:

https://twitter.com/Argentina/status/1532123064707727365?s=20&t=x0HE_U-Wl6OQ_p1AihvBYw

Karşılaşmanın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=0TRjymP9Xk8

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.