Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Ukrayna tahılının tahliyesinde Türkiye’nin girişimi Rusya için son diplomasi şansı” – Dr. Yörük Işık ile söyleşi

Rusya-Ukrayna savaşının 99. gününde uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Yörük Işık, hem karada hem de deniz cephesindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Rus birlikleri ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinin önemli bölümünü ele geçirmiş durumda. Ukrayna limanlarında bekleyen 20 milyon tondan fazla tahılın çıkarılması içinse Türkiye’nin başlattığı girişimin sonuç verip vermeyeceği merak konusu. Yörük Işık şu aşamada taktik olarak Rusya’nın avantajlı konumda olduğunu ve Ukrayna’yı zorlu bir yaz beklediğini anlattı. Işık, yaklaşan gıda krizini önlemek üzere Ukrayna’nın limanlarındaki buğdayın çıkarılabilmesi için Türkiye’nin girişiminin başarılı olmasını umduğunu, ancak Rusya’nın gıda krizini bir silah olarak kullanmayı tercih edebileceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.