Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (351) | Türkiye ekonomisi: Yarın bizi ne bekliyor? Ceyhun Elgin, Nesrin Nas ve Cem Çakmaklı

Açık Oturum’un 351. bölümünde Alphan Telek, konukları Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışmasına devam eden ekonomist Prof. Dr. Ceyhun Elgin, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı ekonomist Dr. Nesrin Nas ve Koç Üniversitesi’nde çalışmalarına devam eden ekonomist Dr. Cem Çakmaklı ile Türkiye ekonomisinin içinde olduğu durumu konuştu.

Nesrin Nas: “İş artık kontrolden çıkmışa benziyor”

Programın ilk turunda ekonomide giderek kötüye giden enflasyon verileri ve Türk Lirası’nın değer kaybı ele alınırken ekonomi yönetiminin sorunları tartışıldı. Konuyla ilgili Dr. Nesrin Nas “Ekonomi yönetimi konusunda iş artık kontrolden çıkmışa benziyor” dedi.

Ceyhun Elgin: “KKM uygulamasının kaldırılması lazım”

İkinci turda ise mevcut ekonomik tablo karşısında çıkış reçetesinin neleri içermesi gerektiği konuşuldu. Prof. Dr. Ceyhun Elgin, Kur Korumalı Mevduat uygulamasının kaldırılması gerektiğinin altını çizdi. Dr. Cem Çakmaklı ise Türkiye’nin ocak ayından beri anlamlı bir şekilde büyümediğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.