Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan, Medyascope’un sorularını yanıtladı: Erdoğan’ın adaylık açıklaması ve Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı hakkında ne düşünüyor?

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydın-Kuşadası’nda vatandaşlar ile buluştu. Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasını Medyascope‘a değerlendirdi.

Video: Ali Babacan’dan Erdoğan’ın adaylık açıklamasına sert tepki: “Hiçbir değeri, önemi yok”

“Erdoğan’ın adaylığını açıklamasının hiçbir önemi yok”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylık açıklamasını önemsemediğini söyleyen Babacan, “Sayın Erdoğan’ın seçim tarihiyle ilgili açıklamalarının da adaylığıyla ilgili açıklamalarının da hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Neden? 2018 seçimlerinden birkaç önce diyordu ki, ‘Erken seçimden bahsetmek vatana ihanettir.’ Normalde 2020 yılında yapılması gereken seçimleri erkene çekti, erken değil baskın seçim yaptı 2018’de ve sözünü tutmamış oldu. Dolayısıyla şu anda açıkladığı adaylığın hiçbir önemi yok” dedi.

“Biz adayımızı vakti gelince açıklayacağız”

Erdoğan’ın adaylığına, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurduktan sonra inanacağını belirten Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

“Ne zaman ki gider YSK’ya başvurur, ne zaman ki partisi ‘Evet, adayımız Tayyip Erdoğan’dır’ der, ben o zaman inanırım. Bunların hepsi taktik olabilir, sağ gösterip sol vurabilirler. Hiç belli olmaz ne yapacakları çünkü söylediklerine güven yok. Buradaki amaç, altılı masanın kendi takvimi var ve altılı masanın kendi takvimi dışında bir şeyler yaptırma gayreti var. Bizim kendi takvimimiz var, kendi takvimimiz gayet güzel işliyor, ülke için çok faydalı işler yapıyoruz ve ortak cumhurbaşkanı adayı için de görüşmelerimize vakti geldiğinde başlayacağız, vakti gelince açıklayacağız. Biz onun talimatıyla hareket eden insanlar değiliz, o kendi işine baksın.”

Kılıçdaroğlu altılı masanın adayı olur mu?

Babacan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığını ise şöyle değerlendirdi: “Altılı masanın ortak adayıyla alakalı biz bugüne kadar hiçbir isimle ilgili yorum yapmadık. ‘Bu isim olur’ da demedik, ‘Bu isim olmaz’ da demedik. Ama altılı masada bir mutabakat sağlanmazsa doğal olarak her partinin genel başkanı, o partinin cumhurbaşkanı adayıdır. Yani DEVA Partisi’nin cumhurbaşkanı da Ali Babacan’dır doğal olarak. Dolayısıyla her partinin mensuplarının, kendi partisinin liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istemeleri gayet doğaldır. Ama altılı masa ortak bir aday belirleyecekse, onun kim olacağı, kim olmayacağı altılı masada görüşülmelidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.