Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi playoff final serisi üçüncü maç: Anadolu Efes evinde Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek serideki ilk galibiyetini aldı

ING Basketbol Süper Ligi playoff final serisinin üçüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 103-92’lik skorla mağlup ederek, seride durumu 2-1’e getirdi. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Anadolu Efes, konuk ettiği Fenerbahçe Beko’yu 103-92 yenerek seriyi uzatmayı başardı.

Karşılaşmaya Vasilije Micic’in etkin oyunu ile hızlı başlayan Anadolu Efes, Micic’in asisti ve Shane Larkin’in 3-sayılık atış isabeti ile 7-0’lık seri ile başladı.

7-0’lık başlangıç sonrası Pierria Henry ve Nando De Colo’nun hücum tarafındaki etkinliği ile oyunu dengeleyen Fenerbahçe Beko ise Henry’nin hücum süresi dolmak üzere kaydettiği 3-sayılık atış isabeti ile skoru 13-13’te eşitlemeyi başardı.

İlk çeyreğin sonlarında Shane Larkin’in 3-sayılık atış isabetleri ve Tibor Pleiss’in pota altı üretimi ile farkı açan Anadolu Efes ilk çeyreği 31-25’lik skorla üstün kapatan taraf oldu.

İkinci çeyrekte ise Nando De Colo, Jan Vesely ve Marko Guduric’in basketleri ile hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, Devin Booker’ın basketi ile skoru 38-37’ye getirerek öne geçti.

Anadolu Efes Elijah Bryant’ın elinden bulduğu 3-sayılık atış isabeti ile skoru 40-38’e getirirken, Vasilije Micic’in üst üste kaydettiği 6 sayı ile farkı 5 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Ancak çeyreğin sonlarında Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric’in elinden üst üste iki 3-sayılık atış isabeti bulan Fenerbahçe Beko skoru 50-49’a getirerek tekrar öne geçti. 

İlk yarıda son sözü söyleyen isim ise Anadolu Efes’ten Shane Larkin oldu. Devrenin son saniyesinde bulduğu üçlükle beşinci 3-sayılık atış isabetini kaydeden Larkin skoru da 52-50’ye getirerek takımını tekrar öne geçirdi. Anadolu Efes ilk yarı 12/19 3 sayılık atış isabeti ile oynarken 52 sayının 36’sını yayın gerisinden kaydetti. 

İkinci devrenin başlarında ise Shane Larkin’in 7 sayısı ile Fenerbahçe Beko’nun top kayıplarını değerlendiren Anadolu Efes, skoru 63-53’e getirerek farkı çift haneye çıkardı. 

Marko Guduric ve Pierria Henry’nin 3-sayılık atış isabetleri ile rakibi yakalamaya çalışan Fenerbahçe Beko çeyrek sonunda skoru 76-69’a getirerek farkı 7 sayıya kadar indirmeyi başardı. Son çeyrekte ise karşılaşma boyunca oldukça isabetli şut kullanan Shane Larkin üst üste bulduğu iki 3-sayılık atış isabeti ile farkı 12’ye çıkarırken Fenerbahçe Beko Koçu Djordjevic mola almak zorunda kaldı.

Mola sonrası Shane Larkin’in maçtaki dokuzuncu 3-sayılık atış isabeti ile Anadolu Efes farkı 14’e kadar çıkardı. 

Son bölümde ise sarı-lacivertliler Devin Booker, Marko Guduric ve Pierria Henry’nin 3-sayılık atış isabetleri ve Şehmus Hazer’in smacı ile farkı 8 sayıya indirerek Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman’a mola aldırdı.

Maçın son dakikalarında Micic ve Larkin’in skor üretimleri ile Fenerbahçe Beko’nun farkı kapatmasına izin vermeyen Anadolu Efes, karşılaşmadan 103-92’lik skorla galip ayrılarak serideki ilk galibiyetini elde etti. Karşılaşmada Anadolu Efes yakaladığı 19/36 3-sayılık atış isabet yüzdesi ile galibiyete giderken, Shane Larkin 9/14 3-sayılık atış yüzdesi ile 37 sayı kaydetti. Vasilije Micic ise 29 sayı ve 7 asist ile mücadele ederken, Tibor Pleiss da rakip potaya 15 sayı bıraktı. Fenerbahçe Beko’da ise Pierria Henry 21 sayı, Marko Guduric 14 sayı, Nando De Colo 13 sayı ve Jan Vesely de 12 sayı ile mücadele etti. 

Seride dördüncü maç yine Anadolu Efes ev sahipliğinde 13 Haziran Pazartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.