Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan’dan Erdoğan’a: “Tehditlerinize pabuç bırakmayız”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun cuma günü Ankara’da bir polisle yaşadığı gerginlik hakkında basın toplantısı yaptı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Babacan, “Tehditlerinize de kabadayılıklarınıza da pabuç bırakmayız” dedi.

Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

DEVA Partisi lideri Ali Babacan bugün (20 Haziran) partisinin genel merkezinde oldukça geniş katılımlı bir basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 10 dakika konuştuktan sonra soru almayan Babacan, geçen cuma (17 Haziran) günü Ankara’daki Somali lokantasına yönelik polis müdahalesi ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis amiri arasında geçen tartışma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Halk tehdit edilmektedir”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaşanan olay hakkında dün (19 Haziran) yayımladığı yazılı açıklamaya değinen Babacan, “Bu utanç vesikası açıklamayla Sayın Yeneroğlu hedef olarak gösterilmiştir. İç güvenliği sağlamakla görevli kurum üzerinden hem Sayın Yeneroğlu hem halk tehdit edilmektedir. Hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz” diye konuştu. 

“Tehditlerimize pabuç bırakmayız”

“Erdoğan’ın iş tutuş tarzı devlet kurumları için hukuksuzluğu normalleştirmektedir” diyen Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle yüklendi:

“Derhal gereğini yapmak zorundasınız. Haksızlık yaparak bizi sindireceğinizi zannediyorsanız boşa heveslenmeyin. Dünkü açıklama metninin sizin gölgeniz saklanarak yazıldığını çok iyi biliyoruz. Bu milleti susturamayacaksınız. Tehditlerinize de kabadayılıklarınıza da pabuç bırakmayız.”

Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a da seslenen Babacan, Şentop’u yaşananlara tepki göstermeye davet etti: “Hiçbir vatandaşımızın böyle bir hakarete maruz kalmasına sessiz kalamazsınız. Siz neden susuyorsunuz? Siz sadece bir siyasi partinin mi Meclis başkanlığını yapıyorsunuz? Siz de hukuksuzluğa karşı derhal tepki vermek zorundasınız. Bir milletvekiline hakaret milletin tümüne hakarettir. Bulunduğunuz konumun hakkını verin.”

Ne olmuştu?

Cuma günü Ankara–Kızılay’da Somalili Mohamed Isse Abdullahı’nın işlettiği dükkânın tabela açılışına polis müdahale etmiş, engellemeye karşı çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ile bir polis amiri arasında gerginlik yaşanmıştı. 

“Kızılay’ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz” diyen Yeneroğlu’na polis amiri, “Haddini sen bileceksin, o parmağını sallamayacaksın” diyerek cevap vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.