Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında elektrik, su ve doğalgazın kesileceği açıklandı: “Erdoğan söz verdi, yanımıza kimse gelmedi. Elbet seçim günü hesaplaşacağız”

İstanbul’da, Okmeydanı’na bağlı Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında çok sayıda konutun elektrik, su ve doğalgazının kesilmesinin yankıları sürerken bir kesinti haberi de Beykoz’un Tokatköy Mahallesi’nden geldi. Mahalle halkı kesime karşı çıkmak ve AKP’li Beykoz Belediyesi’ni protesto etmek için Şehit Adil Doğan İlköğretim Okulu’nun önünde toplandı.

Okul önünde mahalle sakinleri adına Ahmet Kanbur konuştu. 

Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını belirten Kambur, “Bu süreç halk eliyle yürütülmeli. Bu projeye evet diyen, evlerini terk edenler bizden daha çok mağdur. Bu süreç diyalogla çözülebilir. Bölge halkı onay da verir, yeter ki diyalog kanalları açık tutulsun” dedi. 

“Böyle bir şey mi olur? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Biz bunlara oy vermedik mi?”

Medyascope’a konuşan Tokatköylü bir vatandaş ise 10 günde üç kere zabıta geldiğini söyledi ve “Böyle bir şey olur mu? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Biz bunlara oy vermedik mi?” diye konuştu. 43 senedir Beykoz’da oturan bir vatandaş da AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde “tapu sözü” verdiğini hatırlattı ve ekledi: “Son 20 senedir Beykoz Belediyesi’ni AKP kazandığı için bize tapu sözü verildi. Biz de oylarımızı AKP’ye attık. Nedense bizi dışlayan bir parti ile karşı karşıya kaldık. ‘Tapularınızı vereceğiz’ diye söz verdiler. Recep Tayyip Erdoğan söz verdi, nedense şu zamana kadar kimse yanımıza gelmedi. Belediye Başkanı Murat Aydın, bizi mülteci yerine koyuyor. ‘Emekli olan köyüne gitsin’ diyor. Bizi buralardan kovmak istiyorlar, tapularımızı istiyoruz, vermiyorlar.” 

Aynı vatandaş, zabıtaların evlerini zorla boşaltmaya çalıştığını ve elektriği, suyu ve doğalgazı zorla kesmek ile tehdit ettiğini de belirtti ve “Elbet seçim zamanı hesaplaşacağız” dedi. 

“Türkiye Cumhuriyeti, AİHM kararlarını kendi kanunlarının üstünde saymış bir devlet”

50 senedir Tokatköy’ün yerlisi olan bir vatandaş, hiçbir siyasiden destek görmediklerini belirtti. Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) üyeliğini hatırlattı ve Ankara’dan da destek görmezse AİHM’e kadar gideceğini söyledi:  

“Akşam üç gibi ben burayı gördüm. Üçten beri millet burada toplanmış. Yöneticilerden hiç kimse ortalıkta yok. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, haksızlığa karşıyız. 50 senedir burada oturuyorum, bahçeli bir evim olsun. Ankara’ya yürüyeceğim çünkü muhtar bizim tarafta değil, belediye başkanı bizim tarafta değil, ilçe başkanı bizim tarafta değil, il başkanı sesimizi duymuyor. Nereye duyuracağız o zaman? Ankara’da çağrı bulamazsam, başka yerlere de giderim çünkü Türkiye Cumhuriyeti, AİHM kararlarını kendi kanunlarının üstünde saymış bir devlet.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.