Sakarya’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) tarafından kurulan ve tamamı öğretmenlerden oluşan tiyatro topluluğu, oyunlarını sahnelemek için salon bulamıyor. Eğitim Sen Sakarya Şubesi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Üyelerimizin tamamı kamu emekçisi olan bir sendikaya, iktidara yakınlığı yok diye salon verilmemiş olması her şeyden önce Sakarya’da yaşayan insanlara yapılmış bir hakarettir” denildi.
Sakarya’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri tarafından kurulan ve tamamı öğretmenlerden oluşan tiyatro topluluğu, Ali Mustafa Kemal Tut’un “Cehenneme Git” adlı oyununu sahnelemek için provalara başladı. Eğitim Sen Sakarya Şubesi Yönetimi, üyelere ve vatandaşlara oyunu yılsonu etkinliği olarak sergileme kararı aldı. Salon arayışına giren sendika yönetimi, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) Salonu için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne, Orhangazi Salonu için Adapazarı Belediyesi’ne, Kongre Merkezi için Sakarya Üniversitesi’ne başvuruda bulundu ancak hiçbirinden yanıt alamadı.
“Olumlu ya da olumsuz hiçbir yanıt verilmedi”
Eğitim Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu bugün (20 Haziran) konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı Şube Başkanı Yücel Kaçar okudu. Konuyu Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne taşıdıklarını belirten Kaçar, “Tamamı öğretmenlerden oluşan tiyatro topluluğumuzun oyununu, mümkünse İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uzun süredir devam eden ‘Sanat Sakarya’ projesi kapsamında oynamak istediğimizi, bu uygun olmaz ise uygun olan bir okulun salonunda oynamak istediğimizi bildirdik. Ancak aradan 15 günden fazla bir süre geçmiş olmasına ve gösteri için talep ettiğimiz tarih geçmiş olmasına rağmen olumlu ya da olumsuz hiçbir yanıt alamadık” dedi.
“Sakarya’da yaşayan insanlara yapılmış bir hakaret”
Kaçar, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’nın olumlu yönde görüş bildirdiğini fakat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden herhangi bir yanıt gelmediğini söyledi.
Kentteki tüm kurumların Eğitim Sen’e karşı ayrımcılık yaptığını belirten Kaçar, “Adapazarı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, SAÜ Rektörlüğü dahil şehirdeki hiçbir kurum bize salon vermedi. Üyelerinin tamamı kamu emekçisi olan bir sendikaya, bir tiyatro gösterisi için sırf iktidara yakınlığı yok diye salon verilmemiş olması her şeyden önce Sakarya’da yaşayan insanlara yapılmış bir hakarettir” diye konuştu.
“Yok saymayı asla unutmayacağız”
Kaçar sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz bu dönemin tekçi, baskıcı, otoriter bir dönem olduğunu biliyoruz. Biz bu dönemin çok yakında sona ereceğini de biliyoruz. Biz bu döneme ilişkin pek çok şeyi unutsak bile bu ayrımcılığı, ötekileştirmeyi, yok saymayı asla unutmayacağız.”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.