Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, 1918’den beri ilk kez temerrüde düştü

Ukrayna’nın işgalinin ardından Batı’nın yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya, 1918’den beri ilk defa temerrüde düştü.

Rusya, bazı tahvil sahiplerinin vadesi dolan faiz ödemelerini alamadıklarını açıklamasından sonra 1918’den bu yana ilk kez temerrüde düştü.

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmiş ve Avrupa’nın uyguladığı yaptırımlar ülkeyi küresel finansal sistemden koparmıştı. 40 milyar dolarlık borcu olan Rusya daha önce temerrüde düşmesi için bir sebep olmadığını iddia etmiş, yaptırımları gerekçe göstererek tahvil sahiplerine para gönderemeyeceğini belirtmişti.

Ödeme için verilen süre doldu

Rusya’nın yaklaşık 100 milyon dolarlık iki ödemesinde ülkeye verilen bir aylık ödeme süresi doldu ve bu ödemeler için temerrüt ilan edildi.

ABD merkezli hukuk firması Quinn Emanuel’de egemenlik davalarına bakan Dennis Hranitzky, “Mart ayından bu yana Rusya’nın temerrüde düşmesinin kaçınılmaz olduğunu düşündük ve asıl soru ne zaman olacağıydı” dedi.

Rusya Maliye Bakanlığı, ödemelerini Ulusal Uzlaştırma Deposu’na euro ve dolar olarak yaptığını ve yükümlülüklerini yerine getirdiğini iddia etti.

Reuters’a konuşan Tayvanlı tahvil sahipleri ise bugün almaları gereken ödemeyi almadıklarını ileri sürdü.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.