Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AFAD: İki kişi kayıp, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel ve taşkın riski devam ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’de yaşanan aşırı yağışlar sebebiyle bugün sekiz il için sarı uyarı verdi. AFAD’ın açıklamasına göre Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel ve taşkın riski devam ediyor. Sel sebebiyle Düzce ve Kastamonu’nda kaybolan iki yurttaş için arama kurtarma çalışmaları devam ederken 107 köyde enerji kesintisi yaşanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu illeri için sarı uyarı verdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yaptığı açıklamaya göre ülke genelinde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel ve taşkın riski bugün de devam ediyor. Sel ve su baskınları nedeniyle, Düzce Üçköprü’de bir, Kastamonu Küre ilçesi İkizciler Köyü’nde bir olmak üzere iki yurttaşın kayıp olduğunu duyuran AFAD, arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bin 37 kişi tahliye edildi

112 Çağrı Merkezi’ne Bartın’dan 580, Zonguldak’tan 260, Kastamonu’dan 268, Sinop’tan 10, Düzce’den 141, Karabük’ten 240 ihbar geldi. AFAD’ın açıklamasına göre, Bartın’da yedi, Karabük’te 17, Kastamonu’da 59, Zonguldak’ta 15, Sinop’ta dokuz olmak üzere 107 köyde enerji kesintisi olduğu tespit edildi. Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Sinop ve Düzce illerinde il jandarma komutanlıklarının 824 personeli ve 163 aracı ile Bartın’da 32, Zonguldak’ta 262, Kastamonu’da 402, Sinop’ta 74, Düzce’de 267 olmak üzere toplam bin 37 yurttaş tahliye edildi. Sinop Ayancık Endüstri Meslek Lisesi Pansiyonu’nda sekiz, Kastamonu Abana Öğrenci Yurdu’nda 180, Zonguldak Özel Huzur Kız Öğrenci Yurdu’nda 60 olmak üzere 248 afetzedeye barınma hizmeti veriliyor.

Kastamonu’da karayolları ulaşıma kapalı

Bölgeye demiryolu ve havayolu ile ulaşımda herhangi bir problem olmadığı açıklanırken karayolu ulaşımındaki aksamalar şöyle sıralandı:

Kastamonu’da ;

• Cide-Doğanyurt-İnebolu Özlüce Mevkii, Zarbana Köprüsü Saat 17:00 itibari ile tahkimat çalışması devam ediyor.

• Kastamonu-Evreniye-Radar-Devrekani Yolu ulaşıma kapalıdır.

• Cide-Şenpazar-Ağlı yolu 47-69.kmler arası trafiğe kapalıdır. 

• Zonguldak-Karabük İl sınırı Yenice-Karabük yolu Sel tahribatı nedeniyle trafiğe kapalıdır.

• Zonguldak-Bartın İl Sınırı Kozcağız-Bartın (Terminal) Yolu 14-20. Km.ler arası su taşkını nedeniyle kapalıdır. 

• Kozcağız-Hasankadı-Yenice yolu 4-5. Km’ler su seviyesi yükselmesi sonucu kapalıdır. 

• Bartın-Arıt-Aydınlar yolu 6-7. Km’de sel hasarı nedeniyle ulaşıma kapatılmıştır. 

• Bartın ili Boğazköyde panel köprü hasar görmüştür. 

• Bartın ili Kozcağız beldesinde Kozcağız 1 köprüsü tedbir amaçlı ulaşıma kapatılmıştır.

• Kastamonu ili Doğanyurt-İnebolu arası Zarbana köprüsü hasar görmüştür.

• Kastamonu ili Ağlı-Şenpazar arası Valay 1 köprüsü hasar görmüştür. 

• Kastamonu ili Ağlı-Şenpazar arası Kesmekayrak köprüsünün yaklaşım dolgusu hasar görmüştür.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.