Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dicle Yurdakul: “Önümüzdeki kış enerji piyasaları açısından daha da kötü olacak”

Medyascope yayınında Alphan Telek  konuğu WE.Q Consulting kurucu ortağı, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı Danışmanı, akademisyen Doç. Dr. Dicle Yurdakul ile küresel enerji krizini ele aldı.

“Önümüzdeki kış enerji piyasaları açısından daha da kötü olacak”

Küresel enerji piyasalarındaki temel sorunların tartışıldığı ilk bölümde Dicle Yurdakul, Ukrayna savaşından dolayı önümüzdeki kış enerji piyasalarındaki beklentinin daha da kötüleşme yönünde olduğunun altını çizdi.

“Türkiye tükettiği enerjinin yüzde 70’ini, tükettiği doğalgazın ise yüzde 99’unu yurtdışından ithal ediyor”

Enerji krizinin Türkiye’ye etkilerinin tartışıldığı bölümde ise Yurdakul, Türkiye’nin enerji ve özellikle doğalgaz konusunda dışa bağımlılığının olduğuna ve Türkiye’nin de tıpkı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gibi yeşil enerjiye yatırım yapması gerektiğine dikkat çekti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.