Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 126. gün: Zelenskiy, Putin’i “terörist bir devlete liderlik etmekle” suçladı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ediyor. Mıkolayiv Bölge Valisi Vitaly Kim, bugün (29 Haziran) Ukrayna’nın güneyindeki Mıkolayiv’de Rusya’nın gerçekleştirdiği bir saldırıda en az iki kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “terörist bir devlete liderlik eden bir terörist” olmakla suçladı. İşgalin 126. gününde bilmeniz gerekenleri sizin için derledik.

Mıkolayiv Bölge Valisi Vitaly Kim bugün (29 Haziran), Ukrayna’nın güneyindeki Mıkolayiv’de bir binaya yönelik Rus saldırısında en az iki kişinin hayatını kaybettiğini, beş kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yerel yetkililer, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Mıkolayiv Belediye Başkanı Oleksandr Senkeviç ise şehri sekiz füzenin vurduğunu söyledi ve bölge sakinlerine şehirden ayrılmaları çağrısında bulundu.

Zelenskiy, Birleşmiş Milletler’de Rusya’yı “terörist devlet” olarak tanımladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “terörist bir devlete liderlik eden bir terörist olmakla” suçladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne seslendiği konuşmada Zelenskiy, BM’yi “Rus işgalcilerin Ukrayna topraklarındaki eylemlerini” araştırmak ve Rusya’yı sorumlu tutmak için uluslararası bir mahkeme kurmaya çağırdı.

Kremençuk’taki alışveriş merkezine gerçekleştirilen saldırının görüntüleri yayımlandı

Zelenskiy, 27 Haziran’da en az 18 kişinin hayatını kaybettiği Kremençuk’un merkezinde bulunan alışveriş merkezine yapılan saldırının görüntülerini de yayınladı.

Lısıçansk’ta askeri harekat genişledi

Luhansk Valisi Serhiy Gaidai, Rusya’nın Donbas’ın endüstriyel merkezine yönelik saldırısında kilit bir savaş alanı olan Luhansk bölgesindeki Lısıçansk’ta askeri harekatın genişlediğini bildirdi.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitri Polyanski, “Rusya’nın Ukrayna’daki özel askeri operasyonunun Ukrayna Donbas’ı bombalamayı durdurana kadar” devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Reuters, Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.