Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ineos Grenadiers takımına Geraint Thomas liderlik edecek

Bisiklet dünyasının en prestijli büyük turu Fransa Bisiklet Turu ya da bilinen adıyla Tour de France’ın 109. edisyonu 1 Temmuz Cuma günü başlayacak. Turun en güçlü takımlarından Ineos Grenadiers, iki yıldır genel klasmanı domine eden UAE Team Emirates’in genç süper yıldızı Tadej Pogacar’ı tahtından indirerek eski şaşalı günlerine geri dönmek istiyor. Genel klasman yolunda IneosGrenadiers’in en önemli ismi 36 yaşındaki Galli bisikletçi Geraint Thomas olarak öne çıkıyor.

Geraint Thomas son olarak 2018 yılında Fransa Bisiklet Turu’nu genel klasman şampiyonu olarak tamamladı. 2019 yılında ise takım arkadaşı Egan Bernal’in başarısı için büyük çaba sarf eden Galli yıldız, turu Bernal’in ardından ikinci sırada bitirdi. 2020 yılında ise tura katılmayan Thomas, İtalya Bisiklet Turu’nda yaşadığı sakatlık ile sezonunu noktaladı. 2021 yılında ise takım arkadaşı Richard Carapaz için çalışan tecrübeli bisikletçi, genel klasmanı 41. sırada tamamladı ve takım arkadaşı Carapaz da ancak üçüncü sıradan podyumda kendisine yer bulabildi. Bu yıl ise güçlü bir ekiple gelen Ineos Grenadiers, kadrosunda Adam Yates ve Daniel Martinez gibi önemli isimleri de tura getirerek Geraint Thomas’ı destekleyecek. Son iki yıldır kaptırdığı sarı mayoyu tekrar eline geçirmek isteyen Ineos Grenadiers, hanedanlığı korumak için güçlü bir ekiple tura katılıyor.

Bu yıl son olarak 12-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenen İsviçre Turu’nu galibiyetle kapatan Galli yıldız tura oldukça formda ve Tadej Pogacar’ı tahtından indirmek için geliyor. Her ne kadar kendisini favori değil de Pogacar’ı tehdit edebilecek bir rakip olarak görse de, Geriant Thomas’ın güçlü Ineos Grenadiers kadrosu ile birlikte sarı mayoya ulaşması çok uzak değil. 36 yaşındaki Galli bisikletçi yaptığı açıklamada; “Yarışta favori değiliz. Geçmişte hep Chris Froome, Bradley Wiggins, ben ya da Egan Bernal favori olarak öne çıkıyordu. Ancak son birkaç yılda turun favorisi olan isimler UAE Team Emirates’ten Tadej Pogacar ve Jumbo-Visma’dan Primoz Roglic.” ifadesine yer verdi.

Pelotonda yer alan iki Sloven yıldız Tadej Pogacar ve Primoz Roglic son yedi büyük turun (Fransa-İtalya-İspanya) dördünde zafere giderken, Ineos Grenadiers bisikletçileri yalnızca 2020 ve 2021’de İtalya Bisiklet Turu zaferlerini elde edebildi. Fransa Bisiklet Turu’na en son kadroda üç büyük liderle geldiği 2021 yılında, Ineos Grenadiers başarıya ulaşamamış Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo ve Geraint Thomas dağ etaplarında Tadej Pogacar ile rekabet edememişti. Bu yıl ise tura Adam Yates, Daniel Felipe Martinez ve Geraint Thomas’tan oluşan üç liderle gelen Ineos Grenadiers durumu tersine çevirmek istiyor. 

Roglic ve Pogacar’ı alt edebilmek için biraz kurnazlık yapmaları gerektiğini de belirten Thomas; “Geçmişte yaptığımız gibi tüm gün pelotonda tempo yaparak gidemeyiz. Ama güçlü bir ekibimiz var ve bu gücü doğru zamanlama ile kullanırsak onları yenebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

109. Fransa Bisiklet Turu’nu konuştuğumuz yayına buradan ulaşabilirsiniz:

Kaynak: The Guardian

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.