Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin iş dünyasıyla buluşmasına Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası davet edilmedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Diyarbakır’da iş dünyasıyla bir araya geldiği toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve yönetiminin davet edilmediği ortaya çıktı. Bakan Nebati, DTSO’nun toplantıya neden davet edilmediği ile ilgili soruya yanıt vermedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün (1 Temmuz) Diyarbakır’da iş dünyası temsilcileriyle buluştu. Toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve yönetimden kimsenin davet edilmediği ortaya çıktı. İş dünyası ile ilgili bazı oda ve STK başkanlarının da toplantıda olmadıkları öğrenildi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun ise Ankara’da oldukları için toplantıya katılmadıkları belirtildi.

Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan iş insanları ve sanayiciler sorunlarını dile getirirken, Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay’ın, Bakan Nebati’ye, “İş insanları buluşması toplantısında iş insanlarının üye olduğu kurum olan DSTO başkan ve yönetimi neden burada yok?” sorusunu yönelttiği öğrenildi. Nebati’nin soruya cevap vermediği, soruların toplu olarak alındıktan sonra yanıtların verildiği belirtildi.

Toplantıda, bankaların bölgeye kredi verirken ayrımcılık yaptığı, Kralkızı, Dicle ve Silvan barajı projelerinin sulama bölümlerinin hâlâ bitirilememesi gündeme geldi. Bakan Nebati, yaşanan sorunların dünyadaki gelişmelerle ilgili olduğu ve ekonomide her şeyin yolunda gittiği yönünde mesajlar verdiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.