Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tekgıda-İş Sendikası’ndan işverenlere açık mektup: “Şimdi fedakârlık sırası sizlerde”

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, toplu iş sözleşmesi imzaladıkları işverenlere açık mektup ile zam çağrısında bulundu. 

Türkiye’de yaşanan ekonomik kırılganlıkların ve krizin, işverenleri ve çalışanları zor durumda bıraktığını belirten Türkel, “Elimizde olmayan nedenlerden ortaya çıkan bu durum, sizleri maliyet, rekabet edebilirlik ve çalışma koşulları açısından zorlarken üyelerimiz de değişen koşullar ve ülke ekonomisinde yaşanan olumsuz değişimlerden dolayı gerçekten çok zorlandılar” dedi. 

Koronavirüs salgınının ilk günlerinden itibaren her türlü olumsuzluklara rağmen üyeleriyle birlikte, işletmelere ve yaptıkları işe sahip çıktıklarını hatırlatan Türkel, mektubunda şöyle devam etti:

“Üretimi aksatmadan beslenme zincirinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine katkı verdik. Ancak ülkemizin içinden geçtiği ekonomik durum maalesef üyelerimizin üzerindeki yükü her geçen gün daha da ağırlaştırdı. İşverenlerimiz olarak bu zor süreçte beyaz yakalı çalışanlarınıza yapmış olduğunuz ücret zamlarını takdirle karşılıyoruz. Yine kimi işverenlerimizin bu süreçte mavi yakalı çalışanlarına az da olsa can suyu olabilecek şekilde ekonomik destek çabaları bizleri sevindirdi.”  

“Çalışanların yıl sonuna kadar dayanacak güçleri kalmayacak”

İşverenler tarafından yapılan küçük iyileştirmelerin kendilerine yetmediğini belirten Türkel “Tekgıda-İş Sendikası Başkanlar Kurulu olarak, kamuoyu önünde sizlere çağrı yapıyoruz ve diyoruz ki; ‘Şimdi fedakârlık sırası sizlerde! Karşılıklı imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin birinci ve ikinci yıl ücret artışlarının altışar aylık iki dilim halinde 1 Temmuz 2022 itibariyle uygulanmasını talep ediyoruz. Yoksa üyelerimizin, yani sizlerin çalışanlarının yıl sonuna kadar dayanacak güçleri kalmayacak” dedi. 

Çağrılarının dikkate alınmasını isteyen Türkel şunları kaydetti:

“Yasal açıdan bunu yapmak zorunda olmayabilirsiniz; ‘Yürürlükte olan bir toplu iş sözleşmesi var’ diyebilirsiniz. Ancak bu günler geçer; bizler yarın her şey normale döndüğünde, ekonominin düzeldiği, küresel krizin atlatıldığı süreçte sizlerin işçilere, bize bakış açısını ve yaşattıklarını asla unutmayız! Bu konuda sizlerin gerekli adımları atacağınıza olan inancımızı bir kez daha paylaşarak, sizleri tarihi bir sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.