Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus kozmonotlar, uzayda Luhansk ve Donetsk bayrakları açtı

Rusya’nın uzay ajansı Roskosmos, üç kozmonotun Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’nin bayraklarını açtığı fotoğrafları yayınladı.

Rus kozmonotlar Oleg Artemyev, Denis Matveyev ve Sergey Korsakov, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Luhansk ve Donetsk’in bayraklarını açtı. Roscosmos’un Telegram hesabından paylaşılan fotoğrafların üzerine şöyle yazıldı:

“Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin kurtuluş günü! Hem dünyada hem de uzayda kutluyoruz!”

Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri, Birleşmiş Milletler (BM) üyeleri arasında yalnızca Rusya ve Suriye tarafından tanınıyor.

Rus kozmonotlar Luhansk bayrağı ile.

Roskosmos’un açıklamasının devamında ise “Bu, Luhansk bölgesinin işgal altındaki sakinlerinin sekiz yıldır beklediği bir gündü. 3 Temmuz 2022’nin cumhuriyetin tarihinde sonsuza kadar kalacağına eminiz. Müttefik Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin vatandaşları, bekleyin!” denildi.

Rus kozmonotlar Donetsk bayrağı ile.

Aynı istasyonda çalışan NASA’dan üç Amerikalı astronot ve ESA’dan bir İtalyan astronot konuya ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.

Başka bir Telegram paylaşımında ise Roskosmos, üzerinde “Rusya özünden olanları geride bırakmaz” yazan ve Luhansk ile Donetsk bayrakları bulunan “Soyuz-2” isimli rokete ait gövde parçasının Moskova’ya geldiğini ve ayrılıkçı cumhuriyetlerin liderlerine hediye edileceğini belirtti. 

Donetsk ve Luhansk’taki Rus nüfusu kasteden “Rusya özünden olanları geride bırakmaz” sloganı, savaş başlangıcından beri Rus propagandasının önemli unsurlarından biri.

Kaynak: Guardian 

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.