Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatlardan Erinç Sağkan ve Mehmet Durakoğlu’na istifa çağrısı

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş için Bakırköy Adliyesi’nde yapılan eylemde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu istifaya çağrıldı.

https://twitter.com/medyascope/status/1544967364390883328?s=21&t=H5uRb4aU2WY8kMEF1UF2wg

Dün (6 Temmuz) silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş için bugün birçok adliyede eylem düzenlendi. Bakırköy Adliyesi’nde düzenlenen eyleme katılan avukatlar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın konuşması sırasında “CMK boykot” sloganları attılar. Sloganlara karşılık vermeyen Sağkan’ın ardından mikrofonu İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu aldı ve “CMK durdurmaları gündemdedir” dedi. Ardından “CMK boykot” sloganları atan avukatlar, zorunlu müdafi görevlendirmesi yapılan CMK sisteminin geçici olarak durdurulmasını istedi ve her gün bir meslektaşlarının ofislerinde öldürüldüklerini ve güvencesiz çalıştıklarını vurguladılar. 

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’a “CMK’yı boykot etsene” sloganlarıyla tepkilerini gösteren avukatlar, “Sandıkta görüşürüz, yönetim istifa” dediler. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.