Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kızına cinsel istismarda bulunmakla suçlanan baba tutuksuz yargılanıyor — Av. Türkdoğan: “Hukuk mücadelesini sonuna kadar götüreceğiz”

Kızı N.’ye 14 yaşındayken cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle suçlanan baba T.K’nin yargılandığı davanın üçüncü duruşması Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bugün (7 Temmuz) görüldü. Duruşma 20 Aralık’a ertelendi.

Kızı N.’ye 14 yaşındayken cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla suçlanan baba T.K’nin yargılandığı davanın üçüncü duruşması, bugün (7 Temmuz) Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme, T.K’nin tutuklanmasına yönelik talebi reddederken bir sonraki duruşmanın 20 Aralık’ta yapılmasına karar verdi.

Şu anda 15 yaşında olan N., 13 Nisan 2021’de annesi Y.T.’ye babasının kendisini istismar ettiğini söylemiş; anne ise baba T.K.’den şikayetçi olmuştu. T.K gözaltına alınmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. 24 Şubat’ta yapılan ikinci duruşmada baba T.K.’nin tutuklu yargılanması talebi reddedilmişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da duruşmayı takip etti

Bugün yapılan üçüncü duruşmayı, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Av. Mustafa Türkdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı takip etti. Hakim, duruşmaya bir önceki duruşmada Av. Nilda Baltalı’nın “Siz nasıl insanlarsınız” sözlerini hatırlatarak başladı. 

Mahkemede T.K’nin kuzeni, sanık tanığı olarak ifade verdi. T.K.’nin çocuklarını çok sevdiğini söyleyen tanık, T.K’nin bahsedilen tarzda bir şey yapabileceğini düşünmediğini belirtti. Tanık, N.’nin babasının dışarı çıkmasına izin vermemesi, baskı yapması ve Rize’ye taşınmayı planlaması nedeniyle babasına iftira attığını düşündüğünü ileri sürdü.

Av. Türkdoğan, çocukların velayetinin annede olduğunu hatırlatarak anneden habersiz babanın çocukları alıp Rize’ye taşınmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Duruşma 20 Aralık’a ertelendi

T.K için tanıklık yapan başka bir kuzeni, “T.K.’den asla böyle bir şey beklemem, sanık çocuklarıyla ilgilenmekte ve destek olmaktadır. N. sosyal medyada gördüğüm kadarıyla eğleniyor ve çok da mutsuz görünmüyor” dedi. 

Av. Türkdoğan, sanığın bir buçuk yılda nafakasını bir kere ödediğini söyleyip aleyhteki hususları kabul etmediğini belirterek savunma için ek süre istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı, tanıkların kişisel duygu ve düşüncelerini ifade ettiğini; olaya doğrudan tanık olmadıklarını söyleyip ifadelere itibar edilmemesini talep etti. 

Müşteki avukatları, sanığın tutuklu yargılanması talebinde bulundu. Mahkeme tutuklama talebini reddederken bir sonraki duruşmayı 20 Aralık’a erteledi. 

Av. Türkdoğan: “Hukuk mücadelesini sonuna kadar götüreceğiz”

Duruşmayı Medyascope’a değerlendiren Av. Türkdoğan, “Sanık baba ve sanık müdafii tarafından çocuğumuz ve kız arkadaşına iftiralarda bulunulmaya devam edildi. 14 yaşında bir kız çocuğunun yakın bir arkadaşının olması sanki suçmuş gibi lanse edildi. Çocuğumuz uzun yıllar sanığın baba-kız ilişkisini suistimal etmesi neticesinde istismar edilmiştir. Öyle ki çocuğumuz bu yaşanılan cinsel istismar fiillerini doğal, olağan, her baba kız arasında yaşanabilecek ve baba kız arasında kalması gereken şeylermiş gibi düşünmüştür. Eğer ki kız arkadaşı ile bu durumu paylaşmamış ve yaşananların normal şeyler olmadığının farkına varmamış olsaydı kaçınılmazdır ki bu cinsel istismar daha uzun zaman boyunca sürecekti” diye konuştu.

Duruşmada dinlenen sanık tanıklarının beyanlarının bilgi ve görgüden uzak, sanığın kendilerine anlattıkları kadarından ibaret olduğunu belirten Av. Türkdoğan, “Dosyada mevcut olan bilirkişi raporları, başta olaylara şahitliği bulunan çocuğumuzun abisinin olmak üzere tanıklarımızın ve çocuğumuzun yargılama boyunca süregelen tutarlı beyanlarını karşın sanığın tutuklu yargılanması yönündeki talebimiz bir kez daha reddedildi. Bir kez daha belirtmek gerekir ki, sanığın hak ettiği cezayı alması için gereken hukuk mücadelesini sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.