Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Arada Yaşarız (4): İnsanların meselesi olarak doğada yok olanlar

İnsan faaliyetleri ile çevresel iklim krizinin ilişkisi nedir? İnsanlığın yeryüzündeki canlılar içindeki oranı nedir? Diğer canlıların ne kadarını yok etti? Hangi türlerin yok olduğunun farkında mıyız? Nesli tükenmekte olan/tehlikede olan türlerle empati yapmak neden önemlidir? Kaybolan türleri dert edinmek insanlar için ne anlam taşır? Tükenme olasılığı taşıyan türlerin kırmızı listesi nedir? Yok olan türlerle kendi geleceğimiz arasında nasıl bir ilişki var? Doğada kaybolan türler ve insanlığın içinde kaybolan insanlar, diller ve kültürler arasında nasıl bir ilişki var? Bir Arada Yaşarız’da bu hafta Ferhat Kentel konukları sanatçı, araştırmacı yazar ve çizer Virginia Elena Patrone ve aromatik bitkiler uzmanı Çiğdem Fidan ile insanların meselesi olarak doğada yok olan canlıları konuşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.